Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Vadkacsák lepték el a gyomai fürdőt

2021. 01. 19. 16:48
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
A téliesített strandokon nem ritka, hogy vadállatok jelennek meg, a gyomai strand egyik szabadtéri medencéjét most azonban valósággal ellepték a víziszárnyasok.
A Békés megyei Gyomandrődöt a Hármas-Körös öleli körül. Ráadásul a városban és környékén számtalan holtág is található, amelyek a folyószabályozás előtti kacskaringós folyómeder nyomvonalát követik. A folyó jelenlegi ártere ráadásul a Körös-Maros Nemzeti Park részeként védett terület, így a város környékén elég jelentős a vadon élő víziamadarak száma. Ne csak a sok helyen előforduló, az utóbbi időben a városokba is egyre gyakrabban bemerészkedő vadkacsákra gondoljunk, hanem gémekre, bakcsókra, szárcsákra, jágmadarakra és nyáron természetesen gólyákra is.
A gyomai Liget Gyógyfürdő ráadásul a Körös és annak egyik holtága között helyezkedik el, az Erzsébet-liget közvetlen szomszédságában - amelyről a nevét is kapta. Így nem csoda, hogy telente a vízimaradak közül a legurbanizáltabbnak számító vadkacsák közül néhányan rendszeresen látogatják a szabadtéri medencéket.
Ezeket a medencéket ugyanis a fagy elleni védelemi miatt termálvízzel töltik fel, amelynek a a hőmérséklete egész télen relatíve magas. Persze ne arra gondoljunk, hogy mi szívesen csobbannánk benne. A víz a téliesített medencékben ilyenkor általában a szaunák merülőmedencéjének vizénél is lényegesen hidegebb, de a 0 fok közeli vagy akár már be is fagyott természetes vizeknél mindenképp melegebb.
A fürdő Facebook bejegyzése szerint azonban ezúttal nem csak a néhány legbátrabb madár keresett menedéket a fürdőben a hideg elől. Gyakorlatilag ellepték a strandmedencét a vadkacsák. És a videó tanulsága szerint sokukat az sem zavarta különösebben, hogy fürdő munkatársa egészen közel merészkedett.
 
 
Bár Budapesten több helyen is a galambokhoz vagy varjakhoz hasonlóan gyakorlatilag az emberek között mászkálnak a vadkacsák, vidéken távolról sem ennyire merészek. A vadászoknak ők az egyik kedvelt célpontjuk, ezért meglepő, hogy ezúttal ennyire nyugodtak maradtak.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem