Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Megnőtt a sós-jódos medence a pesterzsébeti fürdőben

2020. 01. 31. 14:33
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
A vendégek igényeire reagálva a Budapesten egyedinek számító sós-jódos gyógyvíz mostantól egy eddiginél lényegesen nagyobb medencében élvezhető.
A fürdő 2018. decemberi újranyitását követően a sós-jódos gyógyvíz egy 4 négyzetméter területű, hivatalosan 2 fő befogadóképességű medencében volt elérhető. Ennél lényegesen nagyobb igény mutatkozott erre a medencére. Ez jól látható fenti képen is, amely a nyitás napján készült. A szóbanforgó medence a kép bal oldalán látható.
Országos viszonylatban nem számít ritkának ez a fajta gyógyvíz, Budapesten azonban ez az egyetlen ilyen medence, ennek is köszönhető, hogy a pesterzésbeti fürdő elnevezésében is szerepet kapott.
Mostantól a közvetlenül mellette található közel négyszer akkora területű medence lesz feltöltve ezzel a vízzel. Ehhez az egyszerűnek tűnő cseréhez a fürdő Facebook posztja szerint komoly gépészeti problémákat kellett elhárítani.
A fürdő egyébként több évnyi zárvatartás után nyitotta meg a kapuit egy teljes felújítást és bővítést követően. 2018. decemberében a fedett rész, majd 2019. júliusában a strand is látogathatóvá vált, így a nyári időszakban már 13 medencét használhatunk. A Pesterzsébeti Gyógy- és Strandfürdőről ebben a cikkben írtunk bővebben.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Korlátlan élmények Szegeden!

Időjárástól függetlenül élvezze a nyarat: csúszdázzon az Aquapolis külső és belső óriáscsúszdáiban és relaxáljon a Csendes wellnessben! Gyermekanimációs programok Szegi Tekivel, a szálloda kabalateknősével!Megnézem