Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel

2019. 07. 12. 10:14
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Pesterzsébet régi-új fürdőjének fedett része 2018. év vége óta látogatható. 2019. július 10-én megnyitották a strandrészt is, így mostantól a fővárosiak egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőnek örülhetnek.
A Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő fedett részén kapott helyet a terápiás részleg, a gyógyászat, három termál-, egy gyerekmedence és egy kiúszós élménymedence. A fürdő szaunavilágának négy szaunán kívül meleg-hidegvizes merülőmedencék és meleg-hidegvizes Kneipp taposó is a része. A szaunavilág külön zónaként üzemel, külön belépőjeggyel illetve kiegészítő belépőjeggyel látogatható.

A termálmedencés medencetér kialakítása a törökfürdőket idézi

Bár nem eredeti, török korból ránk maradt fürdőről van szó, hiszen az épület az 1930-as években épült, ennek ellenére a kupola, a nyolcszögletű középső medence nagyon hasonló felépítést követ, mint amivel akár a Rudasban találkozhatunk. A középső, 36 fokos, oktogon gyógymedencében tízen fürdőzhetnek egyidőben.
Az Oktogon medence. A hátsó sarokban található a jódos vizű medence.
Oktogon medence
Ugyanebben a térben található még egy 38-40 fokos kevert vizű sós-jódos termálmedence, és egy 2 fős gyógymedence, amelyben a fürdő egyik különlegességét adó jódos, jellegzetes barna színű, 36-38 fokos vízben fürödhetünk. Méreteihez képest egyértelműen ez a legnépszerűbb medence, folyamatosan létszámfeletti fürdőzővel.
A jódos gyógyvíz jellegzetes, barna színű.
Jódos-sós gyógymedence
A fedett részen a gyerekeknek is jutott egy kis birodalom: a medencetér falain vidám mozaik képekkel, a gyerekmedence mini csúszdával és vízi gomba szökőkutakkal, 30-32 fokos vízzel várja a kicsiket.
Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel
Beltéri gyermekmedence
A gyerekmedencéhez közel két pihenőhelyiséget találunk.
A fedett fürdő legnagyobb medencéje, a különböző élményelemekkel (nyakzuhany, buzgárok, masszírozók) feleszerelt, 32-34 fokos wellnessmedence, melynek 106 fő az egyidejű befogadóképessége.
Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel
Wellnessmedence élményelemekkel
Ebből az élménymedencéből közvetlenül, egy kiúszón keresztül is eljuthatunk a strandrészre, anélkül, hogy kiszállnánk a vízből. 
Az élménymedencéből közvetlenül, egy kiúszón keresztül is eljuthatunk a strandrészre.
Kiúszó a élménymedencén
Az élménymedence kültéri részével szemben egy kisebb, de melegebb vízű – 36-38 fokos – ülő termálmedencét találunk, amelyben a beépített sakktáblákon akár sakkozni is lehet az árnyékoló napvitorlák alatt.
Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel

A kültéri ülőmedencében sakkozni is lehet
A terápiás részlegen találjuk a gyógyászati kezelőket, gyógykádakat, helyiségeket többek között gyógymasszázshoz, iszapkezeléshez. Itt egy különleges kis medence is helyet kapott, amelynek érdekessége, hogy két "vízibiciklit" helyeztek el benne. Ebben az esetben azonban nem a Balatonról ismert járművekre kell gondolni. A medence aljára a szobakerékpárokhoz hasonló szerkezeteket rögzítettek, amelyeket a víz alatt tekerhetünk.
Víz alatti biciklik.
Víz alatti biciklik
A szaunarészlegen egy só- és infraszaunát (45-50 oC), egy gőzkabint (45-50 oC), egy kisebb (80-90 oC) és egy nagyobb finn szaunát (80-90 oC) alakítottak ki. Az utóbbinak a különlegessége a nagy mérete, ami miatt komolyabb szaunaprogramok megtartására is alkalmas lehet, illetve egy olyan megoldás, amely a megfelelő páratartalom biztosítását hivatott megoldani.
A nagy finn szaunában sokan elférnek.
A inn szaunában sokan elférnek
A testünket egy dézsazuhannyal és a gőzkabin mellett található jégkút segítségével hűthetjük le. A meleg-hidegvizes merülőmedencéket és a Kneipp-taposót a kisebb finn szauna mellett találjuk.
Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel
A Kneipp-taposó és a meleg és hidegvizes merülőmedencék

A medencék típusát, hőfokát és a szaunák fajtáit itt tanulmányozhatja.

Ide kattintson
, ha a fürdő elhelyezkedésére kíváncsi.

2019. július 10-én megnyílt a strand

A pesterzsébeti fürdő strandrészén három medencébe csobbanhatunk: egy úszómedencébe, a legkisebbek egy gyerekmedencébe, de felújították a régi hullámmedencét is.
Az épülethez legközelebb a 25 méteres, hat pályás úszómedencét találjuk.
A kültéri ülő medencékhez hasonlóan az árnyékolást a gyermekmedence felett is napvitorlákkal oldották meg. A strandbüféket e medence mögött kell keresnünk.
Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel
A kültéri gyermekmedencében van egy kis hajó is
A strand legnépszerűbb pontja valószínűleg a felújított hullámmedence lesz.
Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel
A felújított hullámedence
A strandon bérelhetünk öltözőkabinokat, de öltözőszekrények is helyet kaptak. A pesterzsébeti strand a napimádók paradicsoma lehet, számtalan napozóágy áll a területén vendégek rendelkezésére. Az árnyékot kedvelőknek azonban még kicsit várniuk kell, míg megnőnek a kert fái.
Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel
Pesterzsébeti fürdő nagy forgalomra számíthat, mivel Dél-Pesten nincs hasonló színvonalú, profilú és ilyen befogadóképességű strand. A fürdőbe érkezők számára 120 parkolóhelyet alakítottak ki.
Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel
Jobbra a gyógyfürdő, szemben a strand bejárata
Még több kép a strandról és a fedett fürdőről ide kattintva található.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide