Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

Ilyen lett a pesterzsébeti fürdő - Képekkel

2018. 12. 17. 17:10
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
December 17-én reggel nyitotta meg a kapuit Pesterzsébet régi-új fürdője. Egyelőre még csak a fedett fürdő működik, az is próbaüzemben, de érdemes megnézni. Mutatjuk, milyen lett.
A fürdőhöz megérkezve nem sok jel utalt arra, hogy a mai napon itt fürdőzni fogunk. A 20. kerületi Vízisport utca 2. alatti telken bizony még nagyban folyik az építkezés, toronydaruk, hó, sár, építési alapanyagok mindenhol. A bejáratot is csak második próbálkozásra sikerült megtalálnunk.
A fürdő egyelőre még próbaüzemben működik, amit elsősorban a be- és kijutáskor lehet érzékelni. A pénztár egyelőre a bejáratnál felállított konténerben működik, az öltöző is meglehetősen átmeneti állapotban van. Szűkös, amikor megérkeztünk, a szekrények zárása is meglehetősen furcsa rendszer szerint történt egyelőre.
Egy ilyen kezdés után attól tartottunk, hogy szerencsésebb lett volna pár napot várni a látogatással, de nagyon kellemesen csalódtunk. Azon kívül, hogy néha felbukkant egy-egy szerelőruhás ember, és, hogy pár helyen még jól jött volna egy-két fogas, nem tudunk mást mondani, ami arról tanúskodott, hogy az első nap első órájában érkeztünk meg.
Egyelőre így néz ki a bejárat. A konténer a jegypénztár
A fürdő jövő tavaszig összesen 4 kicsi medencével és 3 szaunával működik, azaz Budapest pillanatnyilag talán legkisebb befogadóképességű ilyen jellegű intézményébe érkeztünk meg.

A nagyobbik medencetér kialakítása a törökfürdőket idézi

Bár nem eredeti, török korból ránk maradt fürdőről van szó, hiszen az épület az 1930-as években épült, ennek ellenére a kupola, a nyolcszögletű középső medence nagyon hasonló felépítést követ, mint amivel akár a Rudasban találkozhatunk. A középső,  36 fokos , ún. Oktogon medence a fürdő legnagyobb medencéje és a méreteket jól mutatja, hogy hivatalosan ebben is csak tízen tartózkodhatnak egyidőben.
Az Oktogon medence. A hátsó sarokban található a jódos vizű medence.
Ugyanebben a térben található még egy 38-40 (ottjártunkkor inkább 40) fokos gyógyvizes medence és egy 2-3 fős medence, amelyben a fürdő egyik különlegességét adó jódos, jellegzetes barna színű, 36-38 fokos vízben fürödhetünk. Méreteihez képest egyértelműen ez a legnépszerűbb medence, folyamatosan létszámfeletti fürdőzővel.
Egy másik helyiségben találhatjuk a wellness medencét, amelynek érdekessége, hogy két "vízibiciklit" helyeztek el benne. Ebben az esetben azonban nem a Balatonról ismert járművekre kell gondolni. A medence aljára a szobakerékpárokhoz hasonló szerkezeteket rögzítettek, amelyeket a víz alatt tekerhetünk.
Víz alatti biciklik
A bejárathoz közelebb helyezkednek el a szaunák, így talán itt is kezdhettük volna. Egy  infraszaunát, egy gőzkabint és egy finn szaunát találunk ezen a részen. Az utóbbinak a különlegessége a nagy mérete, ami miatt komolyabb szaunaprogramok megtartására is alkamas lehet, illetve egy olyan megoldás, amely a megfelelő páratartalom biztosítását hivatott megoldani. A testünket egy dézsazuhannyal és a gőzkabin mellett található jégkút segítségével hűthetjük le.
A finn szaunában sokan elférnek.
Ahogy talán látható, ez a fürdő egyelőre nem a családosokat célozza meg a szolgáltatásaival, hiszen csak gyógyvizes medencéi vannak, amelyek közül a leghűvösebbnek is 36 fokos a vize. Vélhetően ez az oka annak, hogy egyelőre nincs sem gyerekbelépő, sem családi kedvezményes jegy.
Inkább azoknak javasoljuk, akik relaxálni, ellazulni, szaunázni szeretnének egy igényesen kialakított, különleges hangulatú helyen.
A belépőjegyek ára itt látható.
A fürdő nyitvatartása itt, beleértve az ünnepi nyitvartást is.
Ide kattintson, ha a fürdő elhelyezkedésére kíváncsi, és már indítaná is az útvonaltervezést.
Az üzemeltető Budapest Gyógyfürdői és Hévízei tájékoztatása szerint 2019. májusra 7 új medencével, gyógyászati részleggel és 1000 fős öltözővel fog bővülni a fürdő. A nyitott medencék mellett az árnyékolás napvitorlákkal fogják megoldani. A hivatalos átadás is ekkor várható.

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide