Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Pesterzsébeti Fürdő és Strand
Nyitva van

Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő

Nyugdíjas kedvezmény
Gyógyfürdő, Strandfürdő
Árak és információkPesterzsébet régi-új fürdőjének fedett része 2018. év vége óta látogatható. 2019. július 10-én megnyitották a strandrészt is, így mostantól a fővárosiak egy tizenhárom medencés, egész évben üzemelő gyógy- és élményfürdőnek örülhetnek.

A fürdőt 2005-ben zártatta be az üzemeltető a veszteséges működés miatt. A teljesen megújuló fürdőt eredetileg 2019-ben tervezték újra átadni a nagyközönségnek, azonban a gyorsan folyó munkálatok lehetővé tették, hogy a fürdő fedett részlege már 2018. december közepén megnyissa kapuit. A fürdő strandrészét 2019. július 10-e óta látogathatják a vendégek. (A fürdő történetéről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.)

Fedett fürdő

A Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő fedett részén kapott helyet a terápiás részleg, a gyógyászat, három termál-, egy gyerekmedence és egy kiúszós élménymedence. A fürdő különlegessége a budapesti fürdők között egyedülálló összetételű gyógyvize mellett a török stílusú kupolás épülete és a benne található nyolcszögletű, oktogon medence. Ugyanebben a térben található még egy 38-40 fokos kevert vizű sós-jódos termálmedence, és egy 2 fős gyógymedence, amelyben a fürdő egyik különlegességét adó jódos, jellegzetes barna színű, 36-38 fokos vízben fürödhetünk.
Oktogon medence
A gyógyászati részlegen elérhető többek között súlyfürdő, tangentor, gyógyiszap és szénsavas kezelések.
A fedett részen a gyerekeknek is jutott egy kis birodalom: a medencetér falain vidám mozaik képekkel, a gyerekmedence mini csúszdával és vízi gomba szökőkutakkal, 30-32 fokos vízzel várja a kicsiket.
Gyermekmedence a fedett részen
A fedett fürdő legnagyobb medencéje, a különböző élményelemekkel feleszerelt, 32-34 fokos wellnessmedence, melynek 106 fő az egyidejű befogadóképessége. Ebből az élménymedencéből közvetlenül, egy kiúszón keresztül is eljuthatunk a strandrészre, anélkül, hogy kiszállnánk a vízből.
Élménymedence a fedett fürdőben

Szaunavilág

A szaunarészlegen egy só- és infraszaunát (45-50 oC), egy gőzkabint (45-50 oC), egy kisebb (80-90 oC) és egy nagyobb finn szaunát (80-90 oC) alakítottak ki. Az utóbbinak a különlegessége a nagy mérete, ami miatt komolyabb szaunaprogramok megtartására is alkalmas lehet, illetve egy olyan megoldás, amely a megfelelő páratartalom biztosítását hivatott megoldani. A testünket egy dézsazuhannyal és a gőzkabin mellett található jégkút segítségével hűthetjük le.
A nagy finn szauna
A fürdő szaunavilágának négy szaunán kívül meleg-hidegvizes merülőmedencék és meleg-hidegvizes Kneipp taposó is a része. A szaunavilág külön zónaként üzemel, külön belépőjeggyel illetve kiegészítő belépőjeggyel látogatható.

Gyógyvíz

A fürdő gyógyvize Budapesten egyedülálló típusú, jódot, konyhasót és brómot is jelentős mennyiségben tartalmazó hévíz. Ez a fajta víz mozgásszervi és nőgyógyászati panaszok kezelésére alkalmas, ráadásul a jód keringésjavító, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, a bróm pedig idegnyugtató, stresszoldó hatásáról ismert.

Strand

2019. július 10-én átadták a fürdő strandrészét, ahol egy 25 méteres úszómedencében, hullámmedencében, élménymedencében fürdőzhetnek a vendégek, a legkisebbeket gyerekmedence várja. A közelben 120 parkolóhelyet alakítanak ki a fürdőzni érkezők részére.
További képek a strandról a képre kattintva
 

Nézze meg a pesterzsébeti fürdőről készült videót!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a Pesterzsébeti Sós-jódos Gyógy- és Strandfürdő aktualitásairól (pl. árváltozás, akciók, programok) Kattintson az alábbi gombra...