Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Orfűről érkeznek a harkányi fürdő új csúszdái

2024. 02. 19. 14:59
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Az idei évben több forgalomnövelő fejlesztést valósít meg a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. A komplexumban a tervek szerint az idei strandszezonra egy új csúszdapark is elkészül. A csúszdaelemek a bontás alatt álló Orfű Aquaparkból érkeznek. 

A Harkányi Gyógyfürdőben a 2023-as évben emelkedett a vendégszám, ezáltal nőtt a fürdő árbevétele is, ami lehetőséget nyújt arra, hogy az elkövetkező időszakban zavartalanul folyhassanak a belső felújítások a komplexumban. 

 

A bama.hu beszámolója szerint Baksai Endre Tamás, Harkány polgármestere elmondta, hogy még idén ki tudják javítani a régóta szükségszerű csempézést a gyógymedencéknél. Emellett új öltözőszekrényeket vásároltak, és a gyógymedencék árnyékolóit is újjáépítik. 

 

Az idei év legnagyobb volumenű beruházása az új ötpályás csúszdapark kialakítása, amely a Lepke medencék mellett valósul meg. A csúszdatorony kialakításáról bővebben ebben a cikkben írtunk. A csúszdaelemek a jelenleg bontás alatt álló orfűi aquaparkból érkeztek Harkányba, melyek már az alapos átmosás után is megfelelő állapotban voltak, a tulajdonos harkányi önkormányzat és a fürdő a hosszú távú komfortos használhatóság érdekében mégis úgy döntött, hogy a csúszdát felújítják. A teljes körű felújítás érinti érinti a tartószerkezetet, a burkolatokat, műanyag elemeket, gépészetet, villamosságot, tehát gyakorlatilag minden új lesz rajta. 


Az előzetes tervek alapján a csúszdához kapcsolódó biztonsági zóna a Lepke medence azon sekély részén lesz kialakítva, amit a legkevésbé vesznek igénybe még a legnagyobb látogatottság idején is. Baksai Endre Tamás hozzátette, hogy a beruházás várhatóan az idei strandszezonra elkészül, illetve bízik benne, hogy május utolsó hétvégéjén, tehát a gyereknapon már kipróbálható lesz.  

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...