Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A botfai Erdődy-Hüvös kastély

Zalaegerszeg
További információ
A kastély épülete zarándokokat, ifjúsági csoportokat, erdei iskolai és lelkigyakorlatos csoportokat fogad, a városrész közösségi életének is fontos helyszíne.
 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Jelleg: Kastély, vár, várrom

Fedett


Az 1750-ben épített barokk kastélyban 1946-tól általános iskola működött. Később bérlakásokat alakítottak ki, ezt követően pedig varroda is működött a földszinten. A rendszerváltást követően (1992-2006) a Nyolc Boldogság katolikus közösség használatában volt, mely idő alatt a közösség fel is újította az épület. 2007-től a Mindszenty Iskoláért Alapítvány és a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület fenntartásában kezdte meg ifjúsági házként való működését a kastély. 2012 őszétől pedig ifjúsági ház funkcióját megtartva a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend fenntartásában működik az épület. Az ifjúsági ház 50 fő elszállásolására alkalmas, és kiváló lehetőségeket nyújt osztálykirándulásokhoz, táborokhoz, és lelkigyakorlatokhoz. 2012 őszétől ifjúsági ház funkcióját megtartva a Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend fenntartásában működik. Az intézmény 2019-ben jelentős felújításon esett át. 
A kastély Zalaegerszeg Botfa településrészén (Várberki u. 13.), a templom mellett található. 

Közeli fürdők 

A Zalaegerszegi Termálfürdőben értékes ásványokban gazdag termálvíz, felejthetetlen fényterápiás fürdőzés és pollenmentes levegő várja a vendégeket. A termálfürdő egyik különlegessége, hogy egy korszerű légkezelő rendszernek köszönhetően pollenmentes levegő kerül a fürdőtérbe, így az allergiában szenvedők számára is biztosított a zavartalan fürdőzés. A termálfürdő egyedülálló, üvegkupolás szerkezete mind nappal, mind éjjel nem mindennapi látványt kínál. A fürdőcsarnok összesen öt felnőtt és három gyermekmedencével várja a fürdőzőket. A gyermekvárban kialakított medencék szivárványcsúszdával, három különböző mélységű melegvizes medencével és vízi játékokkal várják a gyerekeket, babákat. Jelenleg egy beltéri és egy kültéri finn szauna, valamint egy merülő dézsa található a termálfürdő területén. 

 

Zalaegerszeg aquaparkja, az AquaCity több mint 6000 m² vízfelülettel és tíz óriáscsúszdával várja a vízi élmények szerelmeseit a strandszezonban.