Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Állami Szívkórház

Balatonfüred
További információ
A balatonfüredi Állami Szívkórház a helyi gyógyvízkincsre épült 1728-ban, a mai épületeket azonban 1836-1871 között húzták fel.
Az Állami Szívkórház folyamatosan fejlődik, ennek köszönhetően ma a hazai egészségügy egyik szigeteként emlegetik. A története az 1700-as évek első felében indult, ebben az időben a helyén egy másfél holdas telek állt. Itt fakadt egy forrás, amelyhez fürdőházat építettek: a 10 fürdőkádból álló, kazánnal melegített létesítmény különleges mivoltát a savanyúvíz adta. A század közepén a tulajdonos meghalt, az örökösök pedig először bérbe, majd eladták a területet. Ezt követően épült fel az Ófürdőház, az 1800-as években kiütött tűzvész után pedig kezdetét vette az Újfürdőház kivitelezése. A következő évtizedekben tovább bővítették, ennek köszönhetően nemzetközi hírnévre tett szert és az itt elért eredmények alapján Balatonfüredet gyógyüdülő várossá nyilvánították.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Balatonfüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...



Közeli látnivalók
Balatonfüredi Kiserdő
A balatonfüredi Kiserdőt, az egykori angolparkot a város tüdejének is nevezik. 
Részletek

Tagore-sétány
Balatonfüred leghíresebb látnivalója a vízparton futó, fákkal szegélyezett Tagore-sétány.
Részletek

Horváth-ház
Az 1799-ben épült balatonfüredi Horváth-ház a Balaton vidékének legnagyobb, copfstílusú épülete. 
Részletek

Balatonfüredi szénsavas források
A balatonfüredi part közelében fakadó savanyúvízforrásokról már a 17. században tudtak, azonban szerepük csak akkor vált jelentőssé, amikor felmelegített vizüket gyógyfürdőzésre kezdték el használni. 
Részletek

Lóczy-barlang
A közel 150 méter hosszú és 20 méter mély balatonfüredi Lóczy-barlang remek célpont az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. 
Részletek

Programajánló