Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont

Szeged
További információ
Az Alsóvárosi Ferences Kolostor látogatói megismerhetik az épület és a ferences rend történetét, hagyományait. Állandó kiállítása előzetes időpontegyeztetést követően látogatható. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 900 - 1000

Jelleg: Templom, egyéb vallási épület

Fedett


A Szeged-Alsóvárosi Ferences templom és kolostor hazánk egyik legnagyobb egyházi épületegyüttese. A középkori eredetű épület jelenleg is eredeti funkciójának megfelelően működik. 
A kolostorban kialakított látogatóközpontba érkezők bepillantást nyerhetnek az épületegyüttes és a ferences rend történetébe, a szerzetesi élet hagyományaiba és mindennapjaiba. A tárlatvezetéssel egybekötött másfél órás séta alatt megtekinthető a barokk berendezésű gótikus templom, a gyógy- és fűszernövénykert, a kőtár, a szerzetesi ebédlő és sekrestye is. 
A látogatáshoz előzetes bejelentkezés szükséges. A helyszínről bővebb információ itt érhető el. 
Az Alsóvárosi Ferences Látogatóközpont Szegeden, a Mátyás király tér 26. szám alatt található. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...