Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Balatonfüredi Kiserdő

Balatonfüred
További információ
A balatonfüredi Kiserdőt, az egykori angolparkot a város tüdejének is nevezik. 
Balatonfüred jó okkal viseli a gyógyüdülő város címet. Az elismerést egyrészt az Állami Szívkórháznak, másrészt a kórház szomszédságában elterülő tágas parknak köszönheti. A Kiserdő tele van fákkal, így az itt tett sétánk alkalmával egész testünket friss levegővel tölthetjük meg. Az egykori angolkert megőrizte a régi, hangulatos park alapjait, de a fejlesztéseknek hála a kicsiktől a nagyokig mindenki talál olyan részt, ahol szívesen elidőzik. Az erdei tornapálya a mozogni vágyókat, a színháztér egykori teátrum oszlopaival a történelem rajongóit, a mesejátszótér a gyermekeket, a pihenő ligetek pedig a felfrissülés után kutatókat várják.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Balatonfüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Horváth-ház
Az 1799-ben épült balatonfüredi Horváth-ház a Balaton vidékének legnagyobb, copfstílusú épülete. 
Részletek

Állami Szívkórház
A balatonfüredi Állami Szívkórház a helyi gyógyvízkincsre épült 1728-ban, a mai épületeket azonban 1836-1871 között húzták fel.
Részletek

Tagore-sétány
Balatonfüred leghíresebb látnivalója a vízparton futó, fákkal szegélyezett Tagore-sétány.
Részletek

Balatonfüredi szénsavas források
A balatonfüredi part közelében fakadó savanyúvízforrásokról már a 17. században tudtak, azonban szerepük csak akkor vált jelentőssé, amikor felmelegített vizüket gyógyfürdőzésre kezdték el használni. 
Részletek

Lóczy-barlang
A közel 150 méter hosszú és 20 méter mély balatonfüredi Lóczy-barlang remek célpont az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. 
Részletek

Programajánló