Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Balatonfüredi szénsavas források

Balatonfüred
További információ
A balatonfüredi part közelében fakadó savanyúvízforrásokról már a 17. században tudtak, azonban szerepük csak akkor vált jelentőssé, amikor felmelegített vizüket gyógyfürdőzésre kezdték el használni. 
Balatonfüred igazi gyógyító hely. A város tüdejeként emlegetett Kiserdő mellett az itt található szénsavas források segítenek szervezetünk egészségének visszaállításában. A füredi víz tágítja a vérereket, javítja a szív vérellátását, illetve a normális tartományba tereli a vérnyomást.
A gyógyvízre alapozva épültek meg az első fürdőházak az 1700-as években, az 1800-as évek második felében pedig II. József kérésére fürdőorvost neveztek ki. Az itt elhelyezkedő, nemzetközi szinten ismert Állami Szívkórház közelében hét forrásra bukkanhatunk. Ezek közül hatot közös medencébe gyűjtenek, majd innen juttatják el a fürdőkhöz, a hetedik pedig a Gyógy tér közepén álló kút forrásaként funkcionál.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Balatonfüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...