Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Bay Zoltán Emlékkiállítás

Gyula
További információ
A Bay Zoltán emlékhelyet a világhírű tudós szülőháza mellett alakították ki. A látogatók megismerhetik tudományos munkásságát, megtekinthetik a személyes tárgyait, levelezéseit és fotóit, valamint olyan technikai olyan eszközöket, amelyekkel a tudós valaha dolgozott. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Bay Zoltán a 20. század világviszonylatban is meghatározó természettudósai és feltalálói közé tartozik. Neki köszönhetően jött létre a radarcsillagászat mint új tudományág. Ő vezette azt a csoportot, melynek Európában először sikerült radarvisszhangot észlelnie a Holdról.  Nevéhez fűződik a magyar Hold-radar-kísérlet, a fotoelektron-sokszorozó és a fénysebességre alapozott méterdefiníció.
A kiállítás szervezői összegyűjtötték a tudós emlékeit és életének legfontosabb dokumentumait, a tárgyak mostantól állandó kiállítás keretében tekinthető meg az Illyés Gyula utca 4. szám alatt.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyula látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...