Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Békési Galéria

Békés
További információ
A Városi Könyvtár és a Békési Galéria az 1885-ben épült neoreneszánsz, eklektikus Magyar Királyi Szállodában, ismertebb nevén a Bérházban kapott helyet. 
A Békési Galériát az 1980-as években hozták létre a múzeum képzőművészeti gyűjteményének bemutatása céljából. Itt rendeztek be egy emlékszobát Veress Endre egykori tárgyaival és irataival, az állandó kiállításán 19-20. századi alkotásokat tekinthetünk meg, ideiglenes tárlatain pedig a kortárs művészek munkáit ismerhetjük meg. Az épületbe egy főhomlokzaton boltozott behajtón juthatunk be, melynek jobb oldalán a kis élőtérből lépcső vezet fel az emeletre. A lépcsőház falát vakablakok díszítik, a légtere összekapcsolódik az emeletivel. Érdemes szemünkkel elidőznünk a mennyezeten, amelyet festés és üvegdíszítés szépít.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Békés látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók

Részletek

Békési Református Templom
A Békési Református Templom copfstílusú műemlék épülete mai formáját 1905-ben kapta. 
Részletek

Román ortodox templom
A békési görög és örmény hívők számára épült a Szent Miklós román ortodox templom. 
Részletek

Jantyik Mátyás Múzeum - Békési Tájház
A Békési Tájház eredetileg egy jómódú parasztgazda háza volt, ami 1866-ban épült. 
Részletek

Békési római katolikus templom
A barokk templom 1795-ben épült, a szentély oldalán függő hatalmas festmény Jantyik Mátyás, békési születésű festőművész utolsó alkotása. 
Részletek

Programajánló