Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Belgrád-székesegyház

Szentendre
További információ
A szentendrei Belgrád-székesegyház a magyarországi szerb ortodox egyház püspöki széktemploma.
A Belgrádból érkező szerbek leszármazottai építtették a püspöki székesegyházat Nagyboldogasszony tiszteletére, amely a Szerb Ortodox Püspökség és a Szerb Egyházi Múzeum ősfás kertjében fekszik. A kőkerítéssel zárt területen lévő templom főbejárata melletti épületben a monda szerint egykor III. Arsenije pátriárka lakott. Az épületet akkoriban egyedülálló módon kőből készítették – ezzel szemben a társait ideiglenesre tervezték, ezért fát használtak alapanyagként. A tornya az 1730-as években került kivitelezésre, az átadására pedig az 1760-as években került sor. A 48 méter magas főhomlokzati harangtornyot a vízszintes párkányzatok három emeletre tagolják, az épület különlegessége pedig, hogy ez a város legdíszesebb temploma.

Tekintse meg a szentendrei Belgrád-székesegyházról készült videót!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szentendre látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...



Közeli látnivalók
Szentendrei Képtár
A Szentendre főterén álló, barokk kereskedőházban 1978-ban nyitotta meg kapuit a Szentendrei Képtár egy reprezentatív, időszaki kiállítások megrendezésére alkalmas kiállítóterem.
Részletek

Szamos Marcipán Múzeum
A híres szentendrei Szamos cukrászda szomszédságában található a Szamos Marcipán Múzeum, az ország első marcipánokat bemutató múzeuma. 
Részletek

Barcsay Múzeum
A szentendrei Barcsay Múzeumban megtekinthetők Barcsay Jenő festőművész munkái.
Részletek

Római Kőtár
A Római Kőtárban nagyrészt Szentendrén előkerült kőemlékek csodálhatók meg. 
Részletek

Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Skanzen
A Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen Magyarország legnagyobb szabadtéri gyűjteménye.
Részletek

Programajánló