Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Belső-Béda-holtág

Mohács
További információ
Baranya megye legnagyobb horgász hasznosítású Duna holtága, a Belső-Béda-holtág a Duna-Dráva Nemzeti Park területén helyezkedik el. 
A holtág népszerűségét a halgazdagságának köszönheti: a harcsák mellett a halasításnak hála igen erős pontyállománnyal büszkélkedhet, ezen kívül az amur, a csuka és a kárász is képviselteti magát. A 15 km hosszúságú szakasz medre meglehetősen feliszaposodott, a felületét pedig közepes mértékben fedik a növények – ebből a szempontból elsősorban a nád, gyékény, illetve a víz körüli ártéri erdő jellemzi. A Belső-Béda-holtág sokat hozzátesz a tájképhez, ezen kívül jelentős természetvédelmi szereppel bír. A horgászvizet műtárgyakkal három részre osztották, ezek közül a legkedveltebb a 2-es és a 3-as szakasz.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mohács látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Csatatéri Emléktemplom
A mohácsi Széchenyi tér legmeghatározóbb épülete a Csatatéri Emléktemplom, más néven Fogadalmi templom.
Részletek

Mohácsi Városháza
A mohácsi Széchenyi tér keleti oldalán álló Városháza impozáns épületet Árkay Aladár tervezte.
Részletek

Kanizsai Dorottya Múzeum
A Kanizsai Dorottya Múzeum a messze földön híres busójárás legrégebbi maszkjaival gazdagítva mutatja be Mohács és Magyarország déli népeinek ragyogó színeit.
Részletek

Busóudvar
A Busóudvarban az év minden napján meg lehet ismerni a több évszázados hagyományokkal bíró mohácsi busójárást.
Részletek

Dávodi Földvári-tó természetvédelmi terület
A Dávodi Földvári-tó természetvédelmi terület nevét a tőle nyugatra lévő Földvár-dombon álló, ősi földvárról kapta, melynek nyomai máig fellelhetők.
Részletek

Programajánló