Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Mohács

Látnivalók és információk

Programok


Nepomuki Szent János Ünnepség
május. 11. - május. 13.
Nepomuki Szent János Ünnepség

Mohács
Nepomuki Szent János a vízen járók védőszentje, szobra Mohácson a Halászcsárda előtti téren áll. A múlt századból eredő szokás szerint a dunai hajósok, halászok és molnárok május 16-án tartották látványos ünnepélyüket. 
Tambura Fesztivál
június. 16.
Tambura Fesztivál

Mohács
A tambura a Mohácson élő sokácok és szerbek nemzeti hangszere, de cigányzenekarok is népszerűsítik azt. A jellegzetes muzsika apáról fiúra öröklődik. A hangszer csak szakavatott kezekbe való, hiszen mesterien kell megszólaltatni. A tamburafesztiválon közel 50 zenész játszik majd a városban.
Dunai mosás
június. 30.
Dunai mosás

Mohács

A minden évben megrendezésre kerülő július első hétvégi progrmajára egyre többen kíváncsiak, melyre több százan gyűlnek össze a révnél. Hagyományos eszközökkel nehéz, évszázados asszonyi munka elevenedik meg a folyó partján: utána folklórműsor és sütés-főzés teszi teljessé a napot. 
 

Dunamenti Halfesztivál
július. 14. - július. 15.
Dunamenti Halfesztivál

Mohács
Különleges ízekkel és finom illatokkal várnak mindenkit a mohácsi, gasztro-kulturális Dunamenti Halfesztiválra, amely természetesen a Duna mellett kerül megrendezésre. 
A rendezvény fő célja a halételek népszerűsítése és az ahhoz kapcsolódó kultúra megismertetése a helyszínre érkezőkkel.
Sokac Babfőző Fesztivál
augusztus. 03.
Sokac Babfőző Fesztivál

Mohács
Több mint két évtizede a Mohácsi Sokacok Olvasókörének tagjai augusztus első hétvégéjére szervezik meg a mohácsi népi és nemzetiségi hagyományokat felelevenítő Babfőző fesztivált - horvát kulturális és gasztronómiai találkozót. 
Mohácsi Szüreti- és Borfesztivál
szeptember. 08.
Mohácsi Szüreti- és Borfesztivál

Mohács
A  mohácsi Szüreti- és Borfesztivál látványos szüreti felvonulással, vásárlással egybekötött borkóstolással, sok-sok zenével, tánccal, szabad tűzön készült ételek főzőversenyével és sztárvendég fellépésével várja az érdeklődőket.
Mohácsi busójárás
február. 20. - február. 25.
Mohácsi busójárás

Mohács
A telet várhatóan 800 busó és további 200 maskarás búcsúztatja a Duna-parti Mohácson, ahol koncertek, táncház, felvonulás, vetélkedők, színházi előadások, kézműves vásárok, máglyagyújtás és maszkfaragás is színesíti a busójárás 5 napját.