Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Bencs Villa

Nyíregyháza
További információ
Nyíregyháza egyik impozáns épülete a Bencs Villa, amely jelenleg a város kulturális és művészeti helyszíne. Az épület kamaraszínházi előadásoknak, felolvasóesteknek és koncerteknek ad otthont, valamint hangulatos kávézója is várja a vendégeket. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 700

Jelleg: Színház, kultúra

Fedett


A villa dr. Bencs Kálmán egykori polgármester és családja lakhelye volt, építése 1927-ben ért véget. A második világháború után tüdőszanatóriumként, majd óvodaként működött, 1989-től tanszálloda és vendégház volt. A 2017-es teljes felújítását követően lett a kultúra és a művészet színhelye. 
Az épület első emeletén állandó kiállítást tekinthetünk meg, egy korhűen berendezett női szoba, egy szalon, egy férfi szoba és egy könyvtárszoba került kialakításra. Az 1920-as évek polgári hangulatát keltő berendezési tárgyak a Péchy-Kovács gyűjtemény polgári darabjai. A látogatás alatt a Bencs család tagjainak történelméről is többet megtudhatunk. 
A Bencs Villában több híres művész járt, akik kiállításokat és előadásokat tartottak. A helyszín ezzel lehetőséget biztosít a kulturált, tartalmas szórakozásra, valamint a művészekkel történő találkozásra is. 
A Bencs Villát Nyíregyházán, a Sóstói út 54. szám alatt találjuk. Bővebb infomációért látogasson el ide
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Nyíregyháza látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...