Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont- Balaton Aquarium

Balatonfüred
További információ
A Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont a Tagore sétány északi oldalán várja a vendégeket. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Állatkert, állatpark

Fedett + Szabadtéri


A látogatóközpont egy halfajta után, a bodorkáról kapta a nevét. A komplex környezetismereti bemutatóhelyen egész évben megtekinthető az egész Balaton-felvidék és a Balaton vízi életvilága. A látogatócentrum 460 m²-en várja az érdeklődőket, ahol összesen 15 édesvízi akvárium, 2 tengeri akvárium, 2 terrárium és egy kerti tó található, melyekben a Balatonban élő valamennyi halfajta megtekinthető a pár centiméteres szélhajtó küsztől egészen Közép-Európa leghatalmasabb haláig, a több mázsásra is megnövő harcsáig.
A tárlaton bemutatott, fokozottan védett, egyre ritkább halakat természeteshez közeli környezetükben láthatjuk. Az akváriumokban lévő édes- és tengervizet mesterségesen hűtik, fűtik, áramoltatják aszerint, hogy az adott halfajnak milyenek a természetes életkörülményei.

Járja be a látogatóközpontot egy virtuális túrán!

Közeli fürdő

balatonfüredi aquapark felejthetetlen élményeket nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt a nyári időszakban. Többféle hullámmedence, vízi csúszda és játékos gyermekmedence várja a vízi élményekre szomjazó strandolókat az élményfürdőben.