Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Busóudvar

Mohács
További információ
A Busóudvarban az év minden napján meg lehet ismerni a több évszázados hagyományokkal bíró mohácsi busójárást.
Mohács egyik legnagyobb büszkesége a hat napig tartó Busójárás, melynek célja a tél elűzése. Az eseményt az UNESCO is elismerte, és az emberiség szellemi kulturális örökségének nyilvánította. A város központjában a hagyomány tiszteletére egy olyan komplexumot hoztak létre, ahol belekóstolhatunk a népszokás hangulatába és ízelítőt kaphatunk a több évszázados ünnepből. A Busóudvarban tett látogatásunk alkalmával betérhetünk a látványműhelyekbe is, és megismerhetjük a helyi kézművesek tevékenységeit. Érdemes felvenni az úti céljaink közé ezt a létesítményt, amelyet azért hozták létre, hogy a szellemi örökségünknek ezt a szeletét nap mint nap átélhető élménnyé tegyék.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mohács látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Mohácsi Városháza
A mohácsi Széchenyi tér keleti oldalán álló Városháza impozáns épületet Árkay Aladár tervezte.
Részletek

Csatatéri Emléktemplom
A mohácsi Széchenyi tér legmeghatározóbb épülete a Csatatéri Emléktemplom, más néven Fogadalmi templom.
Részletek

Kanizsai Dorottya Múzeum
A Kanizsai Dorottya Múzeum a messze földön híres busójárás legrégebbi maszkjaival gazdagítva mutatja be Mohács és Magyarország déli népeinek ragyogó színeit.
Részletek

Belső-Béda-holtág
Baranya megye legnagyobb horgász hasznosítású Duna holtága, a Belső-Béda-holtág a Duna-Dráva Nemzeti Park területén helyezkedik el. 
Részletek

Dávodi Földvári-tó természetvédelmi terület
A Dávodi Földvári-tó természetvédelmi terület nevét a tőle nyugatra lévő Földvár-dombon álló, ősi földvárról kapta, melynek nyomai máig fellelhetők.
Részletek

Programajánló