Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Csácsbozsoki Arborétum

Zalaegerszeg
További információ
Zalaegerszeg bejáratánál, a 84 hektáros területen kialakított Csácsbozsoki Arborétumban a hazai fafajok mindegyike megtalálható. 
Ha Zala megye erdei világát akarjuk felfedezni, akkor érdemes ellátogatnunk a Csácsbozsoki Arborétumba. Ennek kapuján belépve mélyebb, lápos területre érünk, ahol mocsártölgyek, mocsárciprusok élnek, a domboldalain pedig tölgyesekkel és bükkösökkel találkozhatunk. Az utunk során a hazai erdők több képviselőjével találkozhatunk: a ligetes fenyveseken, örökzöldeken kívül lombhullatókkal. De nemcsak a lombkorona-, hanem a cserjeszint is tartogat érdekességeket, hiszen az utóbbi években foltokban az azálea fajokat telepítettek. A túránk közben két hangulatos tó és forrás mellett pihenhetünk meg.

Nézzen körül a Csácsbozsoki Arborétumban!

Mozgassa a 360 fokos képet az egérrel (mobilon az ujjával).


Tekintse meg a Csácsbozsoki Arborétumról készült videót is!

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Zalaegerszeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Zalaegerszegi Kézművesek Háza
A zalaegerszegi Kézművesek Háza a Gébárti-tó mellett található és az egyetlen egész éven át működő népi kézműves alkotóház Magyarországon. 
Részletek

Gébárti-tó
Zalaegerszegtől északra, két kis patak felduzzasztásával keletkezett a város legnagyobb mesterséges tava, a Gébárti-tó. 
Részletek

Göcseji Falumúzeum
A Göcseji Falumúzeum, az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma, a várost átszelő Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. 
Részletek

Göcseji Múzeum
A zalaegerszegi egykori takarékpénztári palota 1890-ben emelt eklektikus stílusú épületében kapott helyet a Göcseji Múzeum.
Részletek

Zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem
A zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem épülete eredetileg zsinagógának épült, eklektikus stílusban.
Részletek

Programajánló