Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Csiga-túra tanösvény

Zalakaros
További információ
A Csiga-túra tanösvény bejárása remek programlehetőség kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A csodaszép környezetben megismerkedhetünk az erdő növény- és állatvilágával, megpihenhetünk a különleges hullámpadokon. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


Az 1,2 km hosszú Csiga-túra tanösvényt a Zalakarosi parkerdő területén találjuk, a domb alján található parkolótól indul, és a zalakarosi kilátóig tudunk felsétálni.
A tanösvény bejárása során a környék élővilágával ismerkedhetünk meg. Az erdő gazdasági és védelmi szerepét, a környék gombáit, erdei állatait interaktív táblák mutatják be. Az egyes madárfajok énekét a hangostáblák segítségével hallgathatjuk meg. A tanösvény különlegességei az egyedi tervezésű relaxációs hullámpadok, az interaktív kockaforgatós padok, valamint az íves ülőhelyek.
A tanösvény kényelmes sétával kb. egy óra alatt járható be. A túrázók által javasolt útvonal: Kilátó – Záportározó – Odútér – Szánkópálya – Esőbeálló – Madáretető – Park utca, így az enyhe emelkedőt nem visszafelé kell megtenni.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Zalakaros látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...