Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Csitáry-kút

Székesfehérvár
További információ
A Rózsaligetben található Csitáry-kút nagy népszerűségnek örvend a helyiek és az erre látogatók körében. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Szabadtéri


Székesfehérváron Csitáry G. Emil egykori polgármester kezdeményezte az ásványvíz-feltárásokat az 1930-as években. A talált víz termálfürdő üzemeltetéséhez kevésnek bizonyult, a fehérváriak örömére azóta kútként üzemel a forrás. A 130 méter mélységből feltörő szénsavas vizet elnevezték Csitáry-víznek, amely a köznyelveben ma már savanyúvízként ismert.
A víz magas ásványianyag-tartalommal rendelkezik, amely jótékonyan hat az egészségre. A szénsavas forrásvíz leginkább a szív- és érrendszeri megbetegedésekre hatásos gyógymód, amelyet fürdőkúrával, vagyis szénsavas fürdővel érhetünk el. Fogyasztáskor pedig az epe- és gyomorpanaszok enyhítésében segíthet. Kálcium tartalma miatt pedig különösen a nők számára ideális.

Közeli fürdő

A székesfehérvári fürdőt mindenképpen érdemes kipróbálni különleges hangulata miatt. A fürdő leglátványosabb része a török fürdő, a mozaikkal kirakott ülőmedence, az ülő pezsgőfürdő és a központi fürdőmedence, melynek 36-38 fokos vízében üldögélve oldhatjuk a hétköznapok stresszét. Az Árpád fürdő különlegessége a mozaikcsempés tepidárium is. A műemlékfürdő mellé emeltek egy új épületet, ahol a szauna, a gőzkabin, és az élményzuhany kapott helyet. A fürdőben általában 4-8 szaunafelöntést tartanak naponta, amit szintén érdemes kipróbálni.
A fehérvári uszodában lévő 2 medence közül az egyik egy 8 pályás versenymedence, a másik pedig egy tanmedence. Az uszoda rendszeresen ad otthont úszó- és szinkronúszóversenyeknek, öttusa fordulóknak és vízilabda edzőtáboroknak. A 2018-ba felújított strandon háromcsúszdás medence és pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence várja a fürdőzőket, a gyermekmedence pedig vizes játszótérrel (spray parkkal) egészült ki.