Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Dóm tér és zenélő óra

Szeged
További információ
A szegedi Dóm tér méretei megegyeznek a velencei Szent Márk tér méreteivel.
Szeged említésekor sokak előtt jelenik meg a Dóm, amelyet eredetileg az egyetem jelképének szántak, napjainkban viszont ennél jóval többet jelent – gyakorlatilag ezzel azonosítják a várost. A tér kiváló akusztikája miatt minden évben itt rendezik meg a Szegedi Szabadtéri Játékokat, szintén ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy a zenélő óra gondolata már a tervezés során felmerült – a megvalósításra azonban várni kellett néhány évet. Az egész teret betöltő zenedarabokat Belle Ferenc állította össze, de amíg ezek szólnak, érdemes figyelmet szentelnünk a valóságos alakokról mintázott, fából készült figurákra is. A harangjáték először 1936-ban szólalt meg, azóta naponta többször kényezteti az arra járók füleit.Fürdőajánló
Szállásajánló

Hunguest Hotel Forrás

Szeged
Közvetlen átjárás: Napfényfürdő Aquapolis
Közeli látnivalók
Fogadalmi templom
Az 1879. évi nagy árvíz után a szegedi városatyák fogadalmat tettek egy monumentális templom felépítésére, ez a mai Fogadalmi templom. 
Részletek

Hősök kapuja
Szeged egyik látnivalója a freskókkal díszített Hősök kapuja, mely az Aradi vértanúk terét köti össze a Boldogasszony sugárúttal.
Részletek

Reök-palota
Szegeden a Tisza Lajos körút-Kölcsey utca sarkán áll a hazai szecesszió jellegzetes alkotása, a Reök-palota. 
Részletek

Sóhajok Hídja - Szeged
A szegedi Sóhajok Hídja a velencei híd mintájára és Ferenc József tiszteletére létesült abból az alkalomból, hogy az uralkodó meglátogatta az újjáépült várost. 
Részletek

Széchenyi tér
Szeged főtere, a Széchenyi tér Közép-Európa egyik legszebb és legnagyobb tere. 
Részletek

Programajánló
További programok