Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fekete Ház - Szeged

Szeged
További információ
Szeged egyik különlegesen szép épülete, a neogótikus stílusú Fekete ház történelmi jellegű tárlatokkal és képzőművészeti kiállításokkal várja az érdeklődőket. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1500 -2000

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A gótikus stílusú épület Gerster Károly tervei alapján épült 1857-ben. A neve a korábbi, erősen sötétszürke színéből ered. A Fekete ház földszinti kiállítótermében található a digitális játszótér, a "Torta" kiállítóhely. A látogatók Szeged városának történetét ismerhetik meg, a gyerekek és fiatalok részére is élvezető módon. A kiállítóhely másik felében interaktív digitális játékok várják az érdeklődőket, a kiszínezett rajzok a kivetítőn kelnek életre. Szeged ikonikus épületei kerülnek bemutatásra. 
Egy másik, hagyományos kiállítást is megtekinthetünk, mely 300 évnél régebbre tekint vissza. A kiállításon láthatunk olyan nagy jelentőségű tárgyakat, melyek a város elmúlt évszázadainak alakulását meghatározta, ilyen a szabad városi rangot megadó privilégium levél, a Dózsa-kereszt, a doberdói fa vagy éppen egy „Sztálin-fejes” Kossuth-címer. 
Érdemes ellátogatni a helyszínre, nagyszerű program azoknak, akik szeretnének többet megtudni Szeged városáról! 
A Fekete ház a Dóm tér szomszédságában, a Somogyi u. 13. szám alatt található. Az aktuális jegyárakat itt találjuk. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...