Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Ferences rendi romkert

Gyula
További információ
A romkert különleges környezete megmutat egy kisebb részletet a XV. században létrejött ferences rendházból. A terület ma szabadon látogatható.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Természeti látnivaló

Szabadtéri


Maróti János macsói bán a XV. század első éveiben kért engedélyt VII. Ince pápától ferences rendi kolostor alapítására. Ezt ugyan megkapta, de a kolostor csak később épült meg. A pápa 1410-ben telepített ferences szerzeteseket a gyulai uradalomba. Templomuk és rendházuk 1420-tól működött 1566-ig. 

A térséget 1566-ban a török feldúlta, amikor az impozáns épületegyüttes pusztulásnak indult, és később már sohasem érte el egykori fényét. A romokat először Implom József tárta fel 1931-ig. A város hozzájárult a legfontosabb rekonstrukciós munkálatok elvégzéséhez, emellett régészeti ásatásokat is végeztek. Ezen a területen temették el a két, utolsó Hunyadi-leszármazottat, Corvin János feleségét, Frangepán Beatrixot és leányukat, Erzsébetet. 

A régészeti és rekonstrukciós munkálatok legfőbb célja, hogy a romkert része legyen a város turisztikai életének. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyula látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...