Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Fogadalmi templom

Szeged
További információ
Az 1879. évi nagy árvíz után a szegedi városatyák fogadalmat tettek egy monumentális templom felépítésére, ez a mai Fogadalmi templom. 
A mai templom helyén a középkortól kezdve mindig templom állt, a fennállása óta több alkalommal átépítették. A neoromán stílusú szegedi fogadalmi templom 1930-ban épült fel, viszont a határozat már 1880-ban megszületett. A hosszú időtáv oka, hogy sokáig tartott, amíg megfelelő helyet találtak és pénzügyileg is elfogadható terveket állítottak fel. Napjainkban az altemplomban multifunkciós kiállítótér kap helyet, átalakult a liturgikus tér, ezen kívül a kereszthajókat új padokkal bővítették. A dóm egyik érdekessége, hogy a szentély mennyezeti mozaikján Máriát szegedi papucsban és alföldi szűrbe öltöztetve ábrázolták. A Fogadalmi templom megújulása a Dóm tér használatára, illetve a Szegedi Szabadtéri Játékokra is hatással volt.

Nézze meg a 360 fokos képeket a szegedi Fogadalmi templomról!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).Tekintse meg a Fogadalmi templomról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szeged látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...