Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Frigyláda-szobor

Győr
További információ
A Gutenberg téren áll Győr egyik legszebb barokk kori emléke, a Frigyláda-szobor. A szobor négyszög alaprajzú talapzaton áll, sarkain lámpatartókkal, előlapján a Golgotát ábrázoló domborművel. A díszített talapzaton váza áll, és két angyal felemelt kezében barokk ládát tart. 

Szabadtéri


A szobor története igencsak érdekes. 1729-ben, egy körmenet során a ministránsok között egy álruhába öltözött, szökött katonát vettek észre, akit bigámiával, házasságtöréssel és hamis névhasználattal is vádolták. A szökni próbáló katonát elfogták, de a dulakodás közben a pap kezéből kiütötték az úrmutatót (monstranciát), amely összetört. A botrányos eseményt heves tiltakozás követett. A Frigyláda-szobrot III. Károly király emeltette 1731-ben az oltáriszentségen esett sérelem kiengesztelésére. 
A szobor Győrben, a Gutenberg téren található.

Közeli fürdő

győri élményfürdő magas színvonalon elégíti ki a fürdőzés, gyógyászat vagy szaunázás és rekreáció céljából érkező fürdőzők igényeit. A fürdőben kilenc szabadtéri és beltéri medence, két csúszda, gyermekpancsoló és egy fedett játszóház, illetve játszósarok is üzemel. A szaunavilág öt különböző hőmérsékletű és aromájú finn szaunával, gőzkabinnal, két infra- és egy levendulakabinnal, jakuzzival és sóbarlanggal várja a relaxálni vágyókat. 2023-ig a fürdő felújítás miatt ZÁRVA.