Göcseji Falumúzeum

Zalaegerszeg
További információ
A Göcseji Falumúzeum, az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma, a várost átszelő Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. 
A zalaegerszegi skanzenként is emlegetett göcseji falumúzeum hazánk egyik legjelentősebb szabadtéri néprajzi múzeuma, ahol a tájegység jellegzetességeinek megismerése mellett megtekinthetjük a Finnugor Néprajzi Parkot is. A 40 épületből álló épületegyüttest 22 településről szállítottak a helyszínre. Az egyik leglátványosabb eleme egy múlt századi göcseji település rekonstrukciója, amin bemutatják a térség mindennapi életét, illetve használati tárgyait. Az itt tett látogatásunk alkalmával bepillanthatunk egy kovácsműhelybe, sőt egy működő vízimalmot is megtekinthetünk.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Zalaegerszeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Göcseji Múzeum
A zalaegerszegi egykori takarékpénztári palota 1890-ben emelt eklektikus stílusú épületében kapott helyet a Göcseji Múzeum.
Részletek

Zalaegerszegi Mária Magdolna templom
Zalaegerszeg központjában, a Göcseji Múzeum szomszédságában magasodik a kéttornyú Mária Magdolna templom. 
Részletek

Zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem
A zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem épülete eredetileg zsinagógának épült, eklektikus stílusban.
Részletek

Földönjáró toronyóra
Zalaegerszeg központi részétől délkeletre, a Kosztolányi utcában egy igazi különlegesség, a Földönjáró toronyóra.
Részletek

Zalaegerszegi Kézművesek Háza
A zalaegerszegi Kézművesek Háza a Gébárti-tó mellett található és az egyetlen egész éven át működő népi kézműves alkotóház Magyarországon. 
Részletek