Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Győri Állatkert (Xantus János Állatkert)

Győr
További információ
A Győri Állatkert felkeresése tartalmas programot kínál gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A gondozott és szép környezetben található állatkert az állatok megismerésén túl kellemes pihenésre, családi szórakozásra, kikapcsolódásra ad lehetőséget. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 3000 - 3500

Jelleg: Állatkert, állatpark

Szabadtéri


Az első állatkert 1962-ben, a Püspökerdőben épült. A vadaspark fő célja a hazai vadállomány megismertetése és bemutatása. Az itt élő állatok jelentős része az 1966-os árvíz során elpusztult. Ezt követően a városvezetés úgy döntött, hogy egy biztonságos állatkert megépítésére van szükség, 1967-ben adták át az új vadasparkot. A hetvenes években a park népszerűségének köszönhetően lehetőség nyílt egzotikus fajokkal bővíteni az állományt, és tíz év elteltével a Vadaspark állatkertté alakult át.  1988-ban megépült az Akvárium és terráriumház. 2007-re jelentős felújításon esett át az állatkert, mely mára igen népszerű helyszín fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. 
Az állatkert főbb látványosságai többek között az Afrika-kifutó, ahol zebrákat, antilopokat, zsiráfokat láthatunk, a Dél-Amerika ház, ahol tapírok, lajhárok, pampanyulak, vízidisznók élnek, a Jaguár ház, különlegessége a Gibbon sziget. Népszerű program a látványetetés, valamint lehetőség van állatkerti örökbefogadásra is. 
A gyerekek részére nyári táborokat szerveznek, ahol a programok változatossága mellett rengetek új ismeretet is szerezhetnek. A nap nagyrészét az állatok körüli tennivalókkal - etetés, gondoskodás, takarítás - töltik, emellett ismeretterjesztő előadásokon, játékos vetélkedőkön vehetnek részt. 
Az állatkert Győrben, a Kiskút ligetben található. Bővebb információk a helyről ide kattintva érhetőek el. 

Közeli fürdő

A győri élményfürdő magas színvonalon elégíti ki a fürdőzés, gyógyászat vagy szaunázás és rekreáció céljából érkező fürdőzők igényeit. A fürdőben kilenc szabadtéri és beltéri medence, két csúszda, gyermekpancsoló és egy fedett játszóház, illetve játszósarok is üzemel. A szaunavilág öt különböző hőmérsékletű és aromájú finn szaunával, gőzkabinnal, két infra- és egy levendulakabinnal, jakuzzival és sóbarlanggal várja a relaxálni vágyókat. 2023-ig a fürdő felújítás miatt ZÁRVA.