Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Gyulai Kolbász Múzeum

Gyula
További információ
A múzeumban a Gyulai Hentesek Hagyományőrző egyesülete által létrehozott húsipari kiállítás tekinthető meg, ahol érdekes szakmatörténeti bemutató várja a vendégeket, valamint egy ízletes kolbászkóstólásra is van lehetőség. A múzeum felkeresése remek programlehetőség a gyulai kolbászt kedvelőknek. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A tárlat gazdag kiállítási anyagai, tárgyai mellett múlt századi fotókon, korabeli filmfelvételeken keresztül ismerhetjük meg a gyulai hentesek történetét. 
A Gyulai Kolbász Múzeum jelenleg a város turisztikai, kulturális és gasztronómiai életének szerves részét képezi. Csoportok, baráti társaságok, iskolai osztályok számára is remek programlehetőség, hiszen csoportok vendégül látását is vállalják, akik az egyszerű kolbászkóstolón kívül parasztreggeli és több fogásos disznótoros menüsor közül is választhatnak. 
A kiemelt programok között szerepel a csapatépítés, a résztvevőknek lehetősége van csatlakozni a gyulai kolbász elkészítéséhez, mely a több évtizedes recept alapján történik. Ezt követően a vendégek megtekinthetik a kiállítást, végül az elkészült kolbászt friss, ropogós kenyérrel és savanyúsággal fogyaszthatják el.
Az épületet a Kétegyházi út 3/1 szám alatt találjuk, árakról és nyitvatartásról ide kattintva olvashatunk.  
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyula látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...