Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Gyulai vár

Gyula
További információ
A Várfürdő mellett található Gyula leghíresebb látnivalója és jelképe, Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára.
A legerősebb végvárak közé tartozó Gyulai vár a 129 éves török megszállás emlékeit őrzi, a kiállítótermekbe lépve a középkorban találhatjuk magunkat. A várbörtön mellett a kovács-, és fazekas műhelybe is betekinthetünk, e mellett egész évben beülhetünk a borozóba, ahol a finom italt lantmuzsika mellett kortyolhatjuk.
A vár a törökök kivonulását követően pálinka-, és sörfőzőként üzemelt. Napjainkban több mint egyszerű látnivaló, mert az itt szervezett nagyobb rendezvények alkalmával újra használatba kerül a kemence és a fazekaskorong. A várkápolna, illetve a lovagterem különösen népszerű helyszíne a gyulai fogadásoknak és az esküvőknek.

Járja be a Gyulai várat egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


 

Nézze meg a 360 fokos képeket a Gyulai várról!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).Tekintse meg a várról készült videókat is!
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyula látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...