Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Gyulai vár

Gyula
További információ
A Várfürdő mellett található Gyula leghíresebb látnivalója és jelképe, Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára.
A legerősebb végvárak közé tartozó Gyulai vár a 129 éves török megszállás emlékeit őrzi, a kiállítótermekbe lépve a középkorban találhatjuk magunkat. A várbörtön mellett a kovács-, és fazekas műhelybe is betekinthetünk, e mellett egész évben beülhetünk a borozóba, ahol a finom italt lantmuzsika mellett kortyolhatjuk.
A vár a törökök kivonulását követően pálinka-, és sörfőzőként üzemelt. Napjainkban több mint egyszerű látnivaló, mert az itt szervezett nagyobb rendezvények alkalmával újra használatba kerül a kemence és a fazekaskorong. A várkápolna, illetve a lovagterem különösen népszerű helyszíne a gyulai fogadásoknak és az esküvőknek.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyula látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások a Gyulai Várfürdő közelében

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért tud megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Almásy-kastély
Gyula büszkesége az Almásy-kastély, melynek 8,5 hektáros, természetvédelmi területté nyilvánított parkjában található a Gyulai Várfürdő.
Részletek

Százéves cukrászda
Gyula egyik leglátogatottabb és legszebb épülete a Százéves Cukrászda, melyet nem csak a hangulata, hanem ízletes süteményei miatt is érdemes meglátogatni.
Részletek

Csabai Tanya- és Gabonatörténeti kiállítóhely
A Csabai Tanya- és Gabonatörténeti kiállítóhely övpárkány nélküli csonkakontyos oromzata deszkából épült.
Részletek

Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékház
Békéscsaba híres festőjéről nevezték el a Munkácsy Mihály Múzeum és Emlékházat. 
Részletek

Páduai Szent Antal-társszékesegyház
A Békéscsaba belvárosában található Páduai Szent Antal-társszékesegyházat 1910. június 12-én szentelte föl Fetser Antal püspök, nagyváradi káptalani helynök.
Részletek

Programajánló
További programok