Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Gyulavári Kastély

Gyula
További információ
A kastély látogatóközpontja újszerű formában mutatja be a Dél-Alföld néprajzi, kulturális és természeti-környezeti értékeit, valamint gazdasági történetét és fejlődésének lehetőségeit.  A Gyulavári Kastély időszaki és állandó kiállításával, színes programkínálatával értékes és tartalmas időtöltést biztosít minden korosztály számára. 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 500 - 2000

Jelleg: Kastély, vár, várrom

Fedett


A 14 szobából álló épület a Széchenyi utcában található, egy hozzá tartozó lakóépülettel, gazdasági épülettel, kápolnával és a fennmaradt parkkal rendelkezik. A Himnusz teremben az Európai Unió tagországainak himnuszai hallgathatók meg, az adott himnusz története, eredeti szövegét és a hozzá kapcsolódó fontosabb információk is olvashatóak. Ez a terem konferenciák és különféle rendezvények helyszínéül is szolgál. A családtörténeti kiállítás alkalmával bepillantást nyerhetünk a grófi család egykori életébe. A korabeli ruhák és bútorok idézik fel a kor hangulatát. 

A Kohán teremen az állandó kiállításokon kívül lehetőség van a helyi művészeknek, más régióbeli alkotók munkájának időszaki kiállítására is. Így kapott helyet a kastélyban Kohán György, Koszta Rozália, Kiss Adél, Nagy Márta, Orgoványi Anikó, Oroján István, Nyisztor János, Póka György és még számos jeles alkotó műveinek kiállítása.
A Gyulavári Kastély alkalmas konferenciák, találkozók, koncertek megrendezésére. A kastély felújított kápolnája házasságkötések, egyházi rendezvények helyszínéül szolgál. A kastély melletti területen szabadtéri rendezvények kerülnek megrendezésre. A belépőjegyeket itt tekintheti meg. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyula látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...