Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Horváth-ház

Balatonfüred
További információ
Az 1799-ben épült balatonfüredi Horváth-ház a Balaton vidékének legnagyobb, copfstílusú épülete. 
A Horváth-házat Balatonfüred legjelentősebb épületei között tartják számon. A megjelenését olyan nagyra becsülik, hogy egyes vélemények szerint akár Pest egyik patinás utcájában is megállná a helyét. A város egyik büszkeségének jelentőségét az adja, hogy otthont adott az első Anna-bálnak, melyet az ország legelőkelőbb eseményei közé sorolnak. A 18. században eredetileg abból a célból épült, hogy kiszolgálja a pezsgő fürdői életet, vagyis megfelelő színvonalon lássa el az ide érkező látogatókat. Az idő múlásával a lenyűgöző épület a vidék legnagyobb szállodájává nőtte ki magát. Olyan fontos történelmi személyek szálltak meg itt, mint József nádor, Deák Ferenc, Széchenyi István, Wesselényi Miklós, Kossuth Lajos vagy Vörösmarty Mihály.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Balatonfüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Balatonfüredi Kiserdő
A balatonfüredi Kiserdőt, az egykori angolparkot a város tüdejének is nevezik. 
Részletek

Állami Szívkórház
A balatonfüredi Állami Szívkórház a helyi gyógyvízkincsre épült 1728-ban, a mai épületeket azonban 1836-1871 között húzták fel.
Részletek

Balatonfüredi szénsavas források
A balatonfüredi part közelében fakadó savanyúvízforrásokról már a 17. században tudtak, azonban szerepük csak akkor vált jelentőssé, amikor felmelegített vizüket gyógyfürdőzésre kezdték el használni. 
Részletek

Tagore-sétány
Balatonfüred leghíresebb látnivalója a vízparton futó, fákkal szegélyezett Tagore-sétány.
Részletek

Lóczy-barlang
A közel 150 méter hosszú és 20 méter mély balatonfüredi Lóczy-barlang remek célpont az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. 
Részletek

Programajánló