Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Horváth-ház Borgaléria

Balatonfüred
További információ
Az 1799-ben épült balatonfüredi Horváth-ház a Balaton vidékének legnagyobb, copfstílusú épülete. A Horváth-Ház Étterem és Borgaléria a Balaton-régió remekeit felvonultató konyha a helyi és környékbeli termelők friss alapanyagainak felhasználásával, kiemelkedő színvonalat képvisel.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Fedett


A Horváth-házat Balatonfüred legjelentősebb épületei között tartják számon. A megjelenését olyan nagyra becsülik, hogy egyes vélemények szerint akár Pest egyik patinás utcájában is megállná a helyét. A város egyik büszkeségének jelentőségét az adja, hogy otthont adott az első Anna-bálnak, melyet az ország legelőkelőbb eseményei közé sorolnak. A 18. században eredetileg abból a célból épült, hogy kiszolgálja a pezsgő fürdői életet, vagyis megfelelő színvonalon lássa el az ide érkező látogatókat. Az idő múlásával a lenyűgöző épület a vidék legnagyobb szállodájává nőtte ki magát. Olyan fontos történelmi személyek szálltak meg itt, mint József nádor, Deák Ferenc, Széchenyi István, Wesselényi Miklós, Kossuth Lajos vagy Vörösmarty Mihály.
A gyönyörűen felújított Étterem és Borpince méltó módon éleszti újjá a Horváth-ház szellemi és kulturális közegét. A villa egyik meghatározó ikonja Balatonfürednek és a balatoni idegenforgalomnak, a múltból hozott szívélyes vendéglátásnak.
Az épület pincerendszerében bújik meg a 300 négyzetméteres vendéglátóhely, amely barátságos és befogadó, diszkrét bája adja meg azt az intim hangulatot, amit oly sokan keresnek.

Megközelítés

A Horváth-ház Borgalériát Balatonfüreden, a Gyógy tér 3. szám alatt találjuk. 

Közeli fürdő

A balatonfüredi aquapark felejthetetlen élményeket nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az Annagora fürdőben többféle hullámmedence, vízi csúszda és játékos gyermekmedence várja a vízi élményekre szomjazó strandolókat az élményfürdőben. A fürdőben a gyerekek mindig a figyelem központjában lehetnek, hiszen a hatalmas gyermekmedence az aquapark  legfrekvenráltabb részén helyezkedik el, amelyhez egy gyermek-hullámedence is tartozik. A nyugalom garantált, ugyanis a medencét a „Lassú folyó” övezi. Egy csúszógumin ülve sodródnak sárkányok között és hidak alatt, míg el nem érik a vízesést. Az Annagora Aquapark tizenkét különböző csúszda biztosítja a vendégek felhőtlen szórakozását – van Hagyma, forgó szél, Lassú folyó, Őrült folyó, Anaconda csúszda, és két versenycsúszda is működik – a Turbó és a Kamikáze.
 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Balatonfüred látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...