Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Horváth-ház

Balatonfüred
További információ
Az 1799-ben épült balatonfüredi Horváth-ház a Balaton vidékének legnagyobb, copfstílusú épülete. 
A Horváth-házat Balatonfüred legjelentősebb épületei között tartják számon. A megjelenését olyan nagyra becsülik, hogy egyes vélemények szerint akár Pest egyik patinás utcájában is megállná a helyét. A város egyik büszkeségének jelentőségét az adja, hogy otthont adott az első Anna-bálnak, melyet az ország legelőkelőbb eseményei közé sorolnak. A 18. században eredetileg abból a célból épült, hogy kiszolgálja a pezsgő fürdői életet, vagyis megfelelő színvonalon lássa el az ide érkező látogatókat. Az idő múlásával a lenyűgöző épület a vidék legnagyobb szállodájává nőtte ki magát. Olyan fontos történelmi személyek szálltak meg itt, mint József nádor, Deák Ferenc, Széchenyi István, Wesselényi Miklós, Kossuth Lajos vagy Vörösmarty Mihály.Közeli látnivalók
Balatonfüredi Kiserdő
A balatonfüredi Kiserdőt, az egykori angolparkot a város tüdejének is nevezik. 
Részletek

Állami Szívkórház
A balatonfüredi Állami Szívkórház a helyi gyógyvízkincsre épült 1728-ban, a mai épületeket azonban 1836-1871 között húzták fel.
Részletek

Balatonfüredi szénsavas források
A balatonfüredi part közelében fakadó savanyúvízforrásokról már a 17. században tudtak, azonban szerepük csak akkor vált jelentőssé, amikor felmelegített vizüket gyógyfürdőzésre kezdték el használni. 
Részletek

Tagore-sétány
Balatonfüred leghíresebb látnivalója a vízparton futó, fákkal szegélyezett Tagore-sétány.
Részletek

Lóczy-barlang
A közel 150 méter hosszú és 20 méter mély balatonfüredi Lóczy-barlang remek célpont az aktív kikapcsolódásra vágyók számára. 
Részletek

Programajánló