Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Igrice mocsár

Nyíregyháza
További információ
Az egykori nyírvíz lápok utolsó hírmondója a hetvenhektáros védett területté nyilvánított Igrice mocsár.
Nyíregyházától északkelet felé haladva könnyen eljuthatunk a környék egyik védett kincséhez, az Igrice mocsárhoz, amely gyakran kerül fel a természetrajongók úti céljai közé. Ez érthető, mert szinte érintetlen állapotban vehetjük szemügyre a környezet apró csodáit. A terület különleges mivoltát az adja, hogy a mocsaras rétek, vizes élőhelyek, égeresek egyetlen folyó medrében találkoznak. A védettség alatt álló élővilágban képviseli magát a kosbor, a nagy kócsag, a vidra, a bölömbika és különböző rovarok, az itt tett kirándulásunk tervezésekor pedig érdemes figyelembe vennünk, hogy a környék csak gyalog járható be – ezzel is igyekeznek óvni a természeti értékeket
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Nyíregyháza látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Sóstó ZOO - Nyíregyházi Állatpark
Európa-hírű Nyíregyháza Állatparkja, a Sóstó ZOO, ahol az állatok többsége szabadon, ketrecek nélkül él.
Részletek

Sóstó
Nyíregyháza északi részén, Sóstógyógyfürdőn találjuk a csodálatos környezetű Sóstót, melynek vízterülete közel 9,5 hektáron terül el. 
Részletek

Sóstói Múzeumfalu
A megye tájegységeinek népi építészetét bemutató Sóstói Múzeumfalu 12 holdas területével az ország egyik legnagyobb skanzenje. 
Részletek

Tuzson János Botanikus Kert
A Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertje az egyik legfiatalabb az országban. Több mint 2500 növényfaj és fajta él itt, melyek szinte a világ minden tájáról származnak. 
Részletek

Jósa András Múzeum
A polihisztor Jósa András nevét viseli az 1868-ban alapított, jelenlegi épületében 1974 óta működő nyíregyházi múzeum. 
Részletek

Programajánló