Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Iseum

Szombathely
További információ
Az Isis istennő tiszteletére épült szentély, az Iseum a legismertebb ókori építészeti emlék Szombathelyen. 
Napjaink egyik legfontosabb római kori emléke a régészeti kutatások során fokozatosan bontakozott ki. A Kr.u. 1. században a savariai épületegyüttest az egyiptomi Isis istennőnek szentelték. A leletek szerint a 4. századig működött, ezt követően a templomot elbontották, a köveit más építkezéshez használták fel a helyén pedig temető létesült. Az Iseum rekonstrukcióját 2008-ban kezdték meg az Európai Unió támogatásával, a fókuszban a központi szentélyépület és a vallástörténetet interaktív módon bemutató kiállítótér kialakítása állt. Az ide látogatókat a tárlat mellett gyermekprogramok és időszakos kiállítások várják.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szombathely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Püspöki Palota és a Sala Terrena kiállítás
Szombathely legszebb késő-barokk palotája a Püspöki Palota, melynek földszintjén látogatható a Szombathelyi Egyházmegyei Múzeum és Kincstár.
Részletek

Történelmi Témapark
A szombathelyi Történelmi Témapark építményei és eszközei az antik természettudományokat hozzák megfogható, kipróbálható közelségbe.
Részletek

Szombathelyi Képtár
A Szombathelyi Képtárban elsősorban kortárs magyar művészek alkotásait lehet megtekinteni.
Részletek

Sarlós Boldogasszony-székesegyház
Magyarország harmadik legnagyobb temploma a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyház.
Részletek

Savaria Múzeum
A Savaria Múzeum Szombathely legnagyobb múlttal rendelkező múzeuma.
Részletek

Programajánló