Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Jánkahegyi kilátó és kálvária

Zalaegerszeg
További információ
A zalaegerszegi Jánkahegyi kilátót 2012-ben avatták fel a városlakók és a turisták örömére. 
Zalaegerszeg két kilátója közül az alacsonyabb a Gyuri Csárda tetején álló Jánkahegyi kilátó. A feljegyzések szerint a két világháború között egy harangláb állt a domb tetején, de ez áldozatául esett az idő viszontagságainak. Az építmény csak az 1990-es években született újjá, a környék lakóinak és az önkormányzatnak köszönhetően. Itt állva fantasztikus kilátás tárul elénk, rálátunk többek között a város híres magaslati pontjára, a bazitai tévétoronyra. De nem csak a panoráma miatt érdemes ellátogatnunk a kilátóhoz. Itt van ugyanis egy Szent Antalnak felajánlott kis kápolna, és egy kálvária, aminek középpontjában a Jézus szenvedéseit megelevenítő, fából faragott szobor áll.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Zalaegerszeg látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem
A zalaegerszegi Városi Hangverseny és Kiállítóterem épülete eredetileg zsinagógának épült, eklektikus stílusban.
Részletek

Zalaegerszegi Mária Magdolna templom
Zalaegerszeg központjában, a Göcseji Múzeum szomszédságában magasodik a kéttornyú Mária Magdolna templom. 
Részletek

Göcseji Múzeum
A zalaegerszegi egykori takarékpénztári palota 1890-ben emelt eklektikus stílusú épületében kapott helyet a Göcseji Múzeum.
Részletek

Földönjáró toronyóra
Zalaegerszeg központi részétől délkeletre, a Kosztolányi utcában egy igazi különlegesség, a Földönjáró toronyóra.
Részletek

Göcseji Falumúzeum
A Göcseji Falumúzeum, az ország első szabadtéri néprajzi múzeuma, a várost átszelő Zala folyó holtága és egy régi vízimalom körül kapott helyet. 
Részletek

Programajánló