Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Jantyik Mátyás Múzeum - Békési Tájház

Békés
További információ
A Békési Tájház eredetileg egy jómódú parasztgazda háza volt, ami 1866-ban épült. 
Békés utcáin sétálva kevés olyan tájházat találunk, amely megőrizte eredeti formáját. Ennek egyik jeles példája a Békési Tájház, amely a város első, szakemberek által helyreállított népi emléke. A cél egy látogatható központ létrehozása volt, ezért a munkálatok során törekedtek az eredeti vonalak visszaadására. A házat egy jómódú gazdálkodó család építette az 1860-as években, a hagyományos szoba-konyha-szoba elrendezést követve. Az első szobában egy kör alaprajzú kemencét vehetünk alaposan szemügyre, az udvaron pedig egy hódfarkú cseréppel fedett disznóól és egy deszkából készült hombár áll. Az épület egészen az 1960-as évekig családi tulajdonban állt, néhány évvel később pedig az önkormányzat vette át.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Békés látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók

Részletek

Békési Galéria
A Városi Könyvtár és a Békési Galéria az 1885-ben épült neoreneszánsz, eklektikus Magyar Királyi Szállodában, ismertebb nevén a Bérházban kapott helyet. 
Részletek

Békési Református Templom
A Békési Református Templom copfstílusú műemlék épülete mai formáját 1905-ben kapta. 
Részletek

Román ortodox templom
A békési görög és örmény hívők számára épült a Szent Miklós román ortodox templom. 
Részletek

Békési római katolikus templom
A barokk templom 1795-ben épült, a szentély oldalán függő hatalmas festmény Jantyik Mátyás, békési születésű festőművész utolsó alkotása. 
Részletek

Programajánló