Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Járdányi Paulovics István Romkert

Szombathely
További információ
Savaria maradványainak legnagyobb egybefüggő részletét a szombathelyi Járdányi Paulovics István Romkert tárja a látogatók elé. 
A Szombathely központjában található Colonia Claudia Savariensium épületcsoportjait az 1930-as években kezdték feltárni Járdányi Paulovics István vezetésével. A 4. században a császár fogadására épített palotában Nagy Constantin, II. Constantius és Valentinianus is megfordult. Az egykori épület alapterülete 200x200 méter lehetett, ma viszont csak a nyugati, illetve az északi határai ismertek. Ezeken a területeken áll ugyanis a középkori kerek vár, a székesegyház, valamint a leánykollégium. Az épülettömbből kiemelkedik a fogadóterem, melynek egybefüggő mozaikfelülettel borított padozata vonzza a tekinteteket. Az udvaron megpihenve az egykori fürdőház, valamint a Mercurius szentély alapfalait tekinthetjük meg, a sétánk során pedig azon az úton lépkedhetünk, ahol egykor a római légiók meneteltek.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Szombathely látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Püspöki Palota és a Sala Terrena kiállítás
Szombathely legszebb késő-barokk palotája a Püspöki Palota, melynek földszintjén látogatható a Szombathelyi Egyházmegyei Múzeum és Kincstár.
Részletek

Iseum
Az Isis istennő tiszteletére épült szentély, az Iseum a legismertebb ókori építészeti emlék Szombathelyen. 
Részletek

Sarlós Boldogasszony-székesegyház
Magyarország harmadik legnagyobb temploma a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyház.
Részletek

Savaria Múzeum
A Savaria Múzeum Szombathely legnagyobb múlttal rendelkező múzeuma.
Részletek

Történelmi Témapark
A szombathelyi Történelmi Témapark építményei és eszközei az antik természettudományokat hozzák megfogható, kipróbálható közelségbe.
Részletek

Programajánló