Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Jókai Mór Emlékház Balatonfüred

Balatonfüred
További információ
A Jókai Mór Emlékház 1954-ben nyílt meg Balatonfüreden, az író halálának 50. évfordulóján.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A Jókai villa az író egykori kedvelt nyaralója, ahol az egyik leghíresebb és legnépszerűbb regényét írta, Az arany embert, amelynek egy része a Balatonnál játszódik. Az épületben bepillantást nyerhetünk a Jókai Család füredi mindennapjaiba, felidézhető társasági életük hangulatát. Megtalálható itt Jókai íróasztala, nevezetes távcsöve, botgyűjteményének, valamint híres ásvány- és csigagyűjteményének jeles darabjai, mint felesége, Laborfalvi Róza színpadi kellékei és egyéb relikviái. A korhűen berendezett konyha mellett olyan érdekességek várják a látogatót, mint Jókai saját készítésű rajzai, miniatúrái vagy elefántcsont-faragványai.
Az emlékház látogatásakor pontos képet kapunk egy letűnt kor nagypolgári létéről, mindehhez kiváló leírás és útbaigazítás is jár. Kihagyhatatlan, nagyszerű élmény a Jókai villában sétát tenni!
A Jókai Mór Emlékház Balatonfüreden, a Honvéd u. 1. szám alatt található.

Járja be az emlékházat egy virtuális túrán!

Közeli fürdő

balatonfüredi aquapark felejthetetlen élményeket nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt a nyári időszakban. Többféle hullámmedence, vízi csúszda és játékos gyermekmedence várja a vízi élményekre szomjazó strandolókat az élményfürdőben.