Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Kalocsai érseki palota

Kalocsa
További információ
Kalocsán a főszékesegyház mellett található az érseki palota épülete.  
Kalocsáról két dolog juthat eszünkbe: a paprika, illetve a katolikus egyház, amelynek a város az egyik legfontosabb központja. Az ehhez kapcsolódó épületek a Szentháromság téren helyezkednek el, ezek közül az egyik a kétemeletes érseki palota, ahol az érsekek laktak. Az egykori épületet Gróf Batthyány József leromboltatta, a maradványait pedig beépítette a ma is látható barokk stílusú palotába. A kápolnájában és a dísztermében látható freskók Maulbertsch keze munkáját dicsérik, és itt áll Liszt Ferenc zongorája, amelyen több hangversenyt is adott. Szintén az épületben találjuk hazánk legnagyobb egyházi könyvtárát, a Főzékesegyházi Könyvtárat, ahol mintegy 160 ezer kötetet őriznek – köztük kódexeket, ősnyomtatványokat és kéziratokat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kalocsa látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Közeli látnivalók
Paprika Múzeum
Ha Kalocsa egyik helyi specialitásáról, a paprikáról szeretnénk többet megtudni, érdemes ellátogatni a Paprika Múzeumba.
Részletek

Viski Károly Múzeum - Kalocsa
A kalocsai Viski Károly Múzeumban néprajzi, régészeti, történeti, illetve képzőművészeti gyűjteményeket lehet megtekinteni. 
Részletek

Kalocsai hímzés
A kalocsai hímzés, tojás, porcelán, bútor és falfestés méltán ismert ma is; Magyarországon sehol máshol nem festik az asszonyok virágokkal tele a lakóházak falát és a tornácokat, csak ezen a vidéken.
Részletek


Részletek