Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Kalocsa

Látnivalók és információk
Kalocsa - a fűszerpaprika mellett - híres a népművészetéről. Az országban sehol máshol nem festik az asszonyok virágokkal tele a lakóházak falát és a tornácokat, csak ezen a vidéken.

Látnivalók a településen és környékén


Kalocsai hímzés
Távolság Kalocsa központjától 0.8 km.
A kalocsai hímzés, tojás, porcelán, bútor és falfestés méltán ismert ma is; Magyarországon sehol máshol nem festik az asszonyok virágokkal tele a lakóházak falát és a tornácokat, csak ezen a vidéken.
Részletek

Kalocsai érseki palota
Távolság Kalocsa központjától 1.2 km.
Kalocsán a főszékesegyház mellett található az érseki palota épülete.  
Részletek

Paprika Múzeum
Távolság Kalocsa központjától 1.2 km.
Ha Kalocsa egyik helyi specialitásáról, a paprikáról szeretnénk többet megtudni, érdemes ellátogatni a Paprika Múzeumba.
Részletek

Viski Károly Múzeum - Kalocsa
Távolság Kalocsa központjától 1.4 km.
A kalocsai Viski Károly Múzeumban néprajzi, régészeti, történeti, illetve képzőművészeti gyűjteményeket lehet megtekinteni. 
Részletek

Kiskőrösi Borok Háza
Távolság Kalocsa központjától 31.5 km.
A Borok Háza a közel háromszáz éves szőlőkultúrát mutatja be, ahol a szőlőművelés eszközeinek tárlata mellett a kiskőrösi borászok, borászatok borkóstolója várja az idelátogató turistákat. 
Részletek

Petőfi Sándor Szülőház és Emlékmúzeum
Távolság Kalocsa központjától 32 km.
Petőfi Sándor Szülőháza mellett álló kétszintes Emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több rangos tárlatot láthatnak a Kiskörősre látogatók.
Részletek

Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény
Távolság Kalocsa központjától 32.1 km.
A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény mintegy 548 négyzetméter fedett és közel 10 ezer négyzetméter szabad területen mutatja be az út- és hídépítés, illetve fenntartás relikviáit.
Részletek

Kiskőrösi Szlovák Tájház
Távolság Kalocsa központjától 32.2 km.
A kiskőrösi Szlovák Tájházban a betelepített szlovák családok mindennapi életébe tekinthetünk be a kiállított bútorok, használati tárgyak, ruhák és kézimunkák segítségével.
Részletek

Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület
Távolság Kalocsa központjától 42.1 km.
A Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület a Kiskőröstől északra húzódó 92 hektáros Szücsi-erdő és a Tabdi égerláp összekapcsolásával jött létre.
Részletek

Baka múzeum
Távolság Kalocsa központjától 47.8 km.
A szekszárdi Baka múzeum tárlata segít emlékezni azoknak, akik átélték a XX. század háborúit. 
Részletek

Szekszárdi Babits Mihály Emlékház
Távolság Kalocsa központjától 47.8 km.
A szekszárdi Babits Mihály Emlékház, azaz a Kelemen-ház 1780 körül épült copfstílusban és ma is eredeti állapotában áll. 
Részletek

Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház
Távolság Kalocsa központjától 47.8 km.
A szekszárdi Irodalom Háza - Mészöly Miklós Emlékház alapjait Mészöly Miklós budapesti lakásának berendezési tárgyai és könyvtára teremtették meg.
Részletek

Wosinsky Mór Megyei Múzeum
Távolság Kalocsa központjától 48 km.
A szekszárdi Wosinsky Mór Megyei Múzeumot a névadó alapította hazai és külföldi expedícióin összegyűjtött - főként régészeti - anyagainak bemutatására.
Részletek

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Kalocsa látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...