Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kapus-híd

Gyula
További információ
A Kapus-híd különleges és értékes építészeti alkotás, érdemes megtekinteni és megcsodálni róla a környéket. A híd alatt és mellett található éttermek, fagyizók, sörözők és borozók is várják az itt sétáló turistákat. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Természeti látnivaló

Szabadtéri


A híd építésének terveit Bodoky Mihály mérnök készítette el, az építkezés 1816-ban készült el, a munkálatokat Nuszbeck Mihály kőműves és Bruger Ignác ácsmester végezték. A híd kétnyílású téglaboltozat, három és fél tégla vastag falazattal. Méretei különlegesek, egy-egy nyílás 12 méteres, ez a méret jelenleg Magyarországon a régi hidak között a legnagyobb. A híd teljes hossza 30 méter, szélessége 8,60 méter.
Nélkülözhetetlen és népszerű látványosság a városba érkezőknek. Délelőttönként a forgalma szolid, esténként viszont valódi tömeg halad végig rajta, gyakori állomása egy kellemes esti sétának. A közelben található vendéglátó helyeket is gyakran útba ejtik a sétálók, ahol egy-egy vándorzenész muzsikája is hallható. Advent idején a híd előtt kerül felállításra a város egyik karácsonyfája, ezzel jelent még több látogatót a híd számára. 
A hidat a Városháza tér utcán találjuk, gyalogosan közelíthető meg. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyula látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...