Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Kecskeméti Arborétum

Kecskemét
További információ
A Kecskeméti Arborétum a város nyugati felében a csónakázó tó szomszédságában terül el. 
Az arborétum 62 hektáros területén több mint 800 különböző növényfaj, fajta illetve változat található. Az ide látogatók tájékozódását növényismertető táblák segítik.
Az arborétum területén működik a Nyíri Erdészeti Erdei Iskola szabadtéri oktatási helyszíne, valamint a területen áll egy 1718-ban épült műemlék kápolna. Itt található a Magyar szentek szoborsétánya, illetve egy 15 stációból álló Kálvária is. Az arborétum – tanösvények mellett – fajátszótérrel, kilátóval, esőbeállókkal és pergolával várja a látogatókat.


Közeli látnivalók
Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely - Kecskemét
15 ezer muzeális értéknek számító csigacsont, népi- és gyári játék és cserépsíp gyűjtemény várja itt a kicsiket és szüleiket.
Részletek

Népi Iparművészeti Gyűjtemény - Kecskemét
Az 1945 után keletkezett legnagyobb népi iparművészeti gyűjtemény látható Kecskeméten, a régi serházban. 
Részletek

Kecskeméti Városháza
1893-94-ben épült Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján a kecskeméti városháza. 
Részletek

Nagytemplom - Kecskemét
1774 és 1806 között épült a kecskeméti Nagytemplom, az Alföld legnagyobb copfstílusú székesegyháza. 
Részletek

Kecskeméti Tudomány és Technika Háza (egykori zsinagóga)
A vallási türelem városában a felekezetek közül utolsóként a zsidóság emelt templomot 1864 és 1868 között, a belső berendezés és díszítés pedig 1871-re készült el. 
Részletek

Témába vág

A legkülönlegesebb szauna hagyományok a világ körül

Egy forró fürdő Japánban, gőzfürdő egy autentikus orosz bányában, lazulás egy finn füstszaunában? Melyiket próbálná ki? Nem mindennapi fürdő és szauna szemlére invitáljuk.

Libaúsztatótól az ördög lábnyomáig – a Dél-Dunántúl fürdőinek története

Ahogy Magyarország nagy része, úgy a csodálatos fekvésű Dél-Dunántúl is rendkívül gazdag gyógy- és termálvizekben. Harkány, Igal vagy Kaposvár fürdője évtizedek óta a legkedveltebbek közé tartozik. Tudták, hogy nagy részük véletlenül vált ismertté?

Védje ki a tél utolsó támadását – irány a forróság

Bár a januári „tavaszban” azt hittük, a tél erre az évadra kitombolta magát, az elmúlt napok időjárása bebizonyította, hogy tévedtünk. Ilyenkor az emberek többsége egy kis forróságra vágyik, arra, hogy teste-lelke felmelegedjen. Ehhez próbálunk segítséget nyújtani.