Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kis-Magyarország Botanikus Kert

További információ

Kis-Magyarország Botanikus Kert: A Természeti Csoda Jakabszálláson

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Jelleg: Aktív időtöltés, Természeti látnivaló

Szabadtéri


A természet és a növényvilág iránti érdeklődés sosem hagyja nyugodni az embereket. A botanikus kertek azon kiváltságos helyek közé tartoznak, ahol a látogatók egyedülálló lehetőséget kapnak arra, hogy felfedezzék a különböző növényfajok gazdag és változatos világát. Magyarországon is számos lenyűgöző botanikus kert található, amelyek közül a Kis-Magyarország Botanikus Kert Jakabszálláson kiemelkedik. 

 

A Kis-Magyarország Botanikus Kert a maga nemében egyedülálló létesítmény, amely a látogatók számára megismerteti a Kárpát-medence növényzetének sokszínűségét és szépségét. A kert elhelyezkedése is különleges: Jakabszállás, egy festői település, ad otthont ennek a zöld oázisnak. A látogatókat egy valódi kalandra hívja, ahol felfedezhetik az őshonos növényfajokat, növénytani különlegességeket, valamint egyedi tematikus kerteket.

A kertben található növények sokszínűsége és változatossága lenyűgöző. Az őshonos növények mellett olyan fajok is megtalálhatók, amelyek már régóta beilleszkedtek a környék élővilágába. Ezáltal a látogatók betekintést nyerhetnek a Kárpát-medence flórájának fejlődésébe és változásába.

 

A Kert Élményei és Programjai

A Kis-Magyarország Botanikus Kert a látogatók számára számos izgalmas és interaktív programot kínál, amelyek segítségével még mélyebben belevethetik magukat a növényvilág csodálatos birodalmába. Az élményséták, interaktív bemutatók és különböző rendezvények mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a látogatók maradandó élményekkel gazdagodjanak.

 

Az iskolai csoportok és tanulók számára különféle oktatási programok állnak rendelkezésre, amelyek során interaktív módon sajátíthatják el a növénytan alapjait. Ezek a programok nemcsak informatívak, hanem inspirálóak is lehetnek, és rávilágíthatnak a természet védelmének fontosságára.

 

Tekintse meg az alábbi videókat a Magyarkertről! 

 

Közeli fürdők 

 

A közeli Kecskemét városában  a gyógyvíz mellett uszoda, élménymedencék, csúszdák és szaunavilág járulnak hozzá a feledhetetlen pihenéshez. A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdaparkban hét csúszda és mediterrán hangulatú homokos napozópart biztosítja a felhőtlen szórakozást a nyári strandszezonban. A Kecskeméti Fürdőben élményfürdő, szaunavilág és uszoda üzemel.