Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Kisfaludy Galéria Balatonfüred

Balatonfüred
További információ

A balatonfüredi Kisfaludy Galéria kortárs festők, szobrászok és fotóművészek időszaki kiállításaival várja a művészet iránt érdeklődő látogatókat.
 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Színház, kultúra

Fedett


Az épület közel 200 éves, a fürdővendégek szórakoztatására épült, korábban vendéglő volt. Jókai Mór kezdeményezésére 1895-ben felépült a szomszédos Ipoly szálló és átépítették a Kisfaludy Vendéglőt is.
A fürdőigazgatóság később úgy döntött, hogy a vendéglőt „mozgó színházzá” alakíttatják, ezért ruhatárral, cukrászdával bővítették az épületet 1914-ben. 1922-ben fogadta első közönségét a Kisfaludy Mozgó, s működött, mint Kisfaludy Filmszínház 2004-ig.
A Balaton-part Ékköve projekt részeként 2004-ben kezdték a fürdőtelep felújítását, az épületek, a park és a volt mozi átépítése. A moziból ezt követően a képzőművészet otthona lett.

Az épület mellett található Kisfaludy Színpad tavasztól őszig kínál változatos programokat az érdeklődőknek.

Megközelítés: a Kisfaludy Galéria Balatonfüreden, a reformkori városrészben, a Tagore sétány és a hajókikötő mellett található. Elérhetőség: 06-87/481-187, [email protected]

 

Nézze meg a Kisfaludy Galériáról készült 360 fokos képet!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).


Ha több napra érkezünk Balatonfüredre, akkor érdemes ellátogatni a közeli Annagora Aquaparkba is. Az Annagora felejthetetlen élményeket nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Többféle hullámmedence, vízi csúszda és játékos gyermekmedence várja a vízi élményekre szomjazó strandolókat az élményfürdőben.