Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kovács Margit Múzeum - Győr

Győr
További információ
A Kovács Margit állandó kiállítás a Városi Művészeti Múzeum gyűjteményéhez tartozik. A látogatók számára kiadvány-árusítást, és tárlatvezetést is biztosít az intézmény.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 500 - 1000

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Kovács Margit (1902-1977) keramikusművész a modern magyar képzőművészet jeles alakja. Bensőséges, a szépség örömét sugárzó, elsősorban emberközpontú művészete által az egyik leghíresebb és legismertebb alkotó. Virtuóz technikája mellett különösen érzékeny lélektani megfigyelőkészség jellemzi. Izgalmas, fantáziadús alakjai derűs harmóniát, és a mesék világának varázslatos hangulatát árasztják. Leegyszerűsített, kecses formák, lágy színvilág, kedves, nyílt tekintetek révén elevenednek meg a mesék és mítoszok hősei. A művésznő eredeti formájában megőrzött, és külön szobában bemutatott műhelye révén a figurák születésének titkaiba is bepillanthatunk.

 

A kiállítás épülete a győri belváros egyik különlegessége, a Kreszta-ház. Nyitvatartási időről és jegyárakról bővebb információ a (96) 326-739 telefonszámon kérhető. 

 

Közeli fürdő

győri élményfürdő magas színvonalon elégíti ki a fürdőzés, gyógyászat vagy szaunázás és rekreáció céljából érkező fürdőzők igényeit. A fürdőben kilenc szabadtéri és beltéri medence, két csúszda, gyermekpancsoló és egy fedett játszóház, illetve játszósarok is üzemel. A szaunavilág öt különböző hőmérsékletű és aromájú finn szaunával, gőzkabinnal, két infra- és egy levendulakabinnal, jakuzzival és sóbarlanggal várja a relaxálni vágyókat. 2023-ig a fürdő felújítás miatt ZÁRVA.