Aktuális akciók
Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek

Kútmúzeum

Orosháza-Gyopárosfürdő
További információ
Az ország egyetlen kútmúzeumát egy 1930-ban épült, használaton kívüli víztoronyban és kertjében rendezték be Orosházán. 
Az országszerte egyedülálló gyűjteménnyel büszkélkedő Kútmúzeum és a hozzá kapcsolódó víztörténeti kiállítás létrejöttét egy civil kezdeményezésnek köszönheti, amikor a Kiss-Horváth Sándor nevéhez fűződő honismereti csoport felfedezte a Könd utcában álló, használaton kívüli víztornyot. Először csak a létesítmény történetével foglalkoztak, ez azonban egy idő után kevésnek bizonyult, és további adatokat, tárgyakat kezdtek keresni Orosháza vízellátásnak történetével kapcsolatban. A múzeum felavatására 1983-ban került sor, ekkoriban még csak a víztorony kertjében mutatták be a víznyerés eszközeit. Később azonban egy új ötletnek köszönhetően kiállítóhelyet rendeztek be az összegyűjtött tárgyi emlékeknek.

Nézze meg az orosházi Kútmúzeum 360 fokos képét!

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával).

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Orosháza-Gyopárosfürdő látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Gyopárosfürdőn és Orosházán

Kattintson ide és nézze meg, hol mennyiért lehet megszállni...MegnézemKözeli látnivalók
Szántó Kovács János Területi Múzeum
A Szántó Kovács János Területi Múzeum állandó tárlata Orosháza és környéke történeti-néprajzi vonatkozásait mutatja be az őskori civilizációktól a huszadik századig.
Részletek

Kardoskúti Fehértó
A Kardoskúti Fehértó természetvédelmi területet 1966-ban hozták létre. A mintegy 150 faj átvonuló helyeként jegyzett terület 1997 óta a Körös-Maros Nemzeti Park része.
Részletek

Csomorkányi Templomrom
Hódmezővásárhely térségének legrégebbi épített öröksége a román és gótikus stílusú Árpád-kori Csomorkányi templomrom, a 13-14. századból. 
Részletek

Programajánló