Aktuális akciók
Karácsonyi ajánlatokKarácsonyi ajánlatok Szilveszteri ajánlatokSzilveszteri ajánlatok Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba További ajánlatok

Orosháza-Gyopárosfürdő - Gyógyhely

Látnivalók


Történelmi Emlékpark - Orosháza
A Táncsics Gimnázium előtti téren található a Történelmi Emlékpark, Szervátiusz Tibor alkotása, mely a városalapítás 250. évfordulójára készült el. 
Részletek

Szántó Kovács János Területi Múzeum - Orosháza
A Szántó Kovács János Területi Múzeum állandó tárlata Orosháza és környéke történeti-néprajzi vonatkozásait mutatja be az őskori civilizációktól a huszadik századig.
Részletek

Kútmúzeum - Orosháza
Az ország egyetlen kútmúzeumát egy 1930-ban épült, használaton kívüli víztoronyban és kertjében rendezték be Orosházán. 
Részletek

Geist Gáspár-kastély - Orosháza
A vadászkastélyt ifj. Geist Gáspár 1880 körül terveztette, valószínűleg Ybl Miklóssal. 
Részletek

Gémes-palota - Orosháza
Gémes Ferenc, az orosházi kenyér hírnevének megalapozója 1910-ben építtette szecessziós stílusú palotáját. A szegény molnárlegényből lett nagyvállalkozó fényűző életmódot folytatott.
Részletek

Rágyánszki Arborétum - Orosháza
Az id. Rágyánszki János kertész által 1952-ben alapított orosházi Rágyánszki Arborétumban több mint 2000 növényfaj 6000 változata található.
Részletek

Kardoskúti Fehértó
A Kardoskúti Fehértó természetvédelmi területet 1966-ban hozták létre, majd a mintegy 150 faj átvonuló helyeként jegyzett terület 1997 óta a Körös-Maros Nemzeti Park része.
Részletek

Orosházi horgásztavak
Békés megye, ezen belül Orosháza valóságos paradicsom a horgászsport kedvelőinek, de azok is elégedetten ülhetnek horgászszékeiken, akik hobbicéllal dobják be botjaikat a vízbe. 
Részletek

Evangélikus templom - Orosháza
A város központjában áll az egyetlen műemlék, a késő barokk evangélikus templom.
Részletek

Darvas József Irodalmi Emlékház
Az Orosházán született próza és drámaíró emlékmúzeumát 1979-ben hozták létre az egykori Dumitrás (Darvas) családi házban.
Részletek

Látnivalók a környéken


Körös-Maros Nemzeti Park
Remek kirándulási lehetőséget biztosít a környéken az 1997-ben alapított Körös-Maros Nemzeti Park. 
Részletek

Nagyréti Természetvédelmi Terület
A Nagyréti Természetvédelmi Terület remek kiránduló hely. 
Részletek

Csongrádi Kónya-szék
A Duna-Tisza közi hátság keleti felén löszös, homokkal fedett hordalékkúp síkságot találunk, a lankás hátak között időszakosan vízzel borított szikes laposokkal.
Részletek

Nagymágocsi-kastély - Nagymágocs
Szentes vagy Orosháza termálvizeit élvezve érdemes egy kis kitérőt tenni Nagymágocs felé, ahol egy 19. században, eklektikus és neobarokk stílusban épült kastély fogadja az idelátogatókat.
Részletek

Témába vág

Karácsony legjava fárasztó előkészületek nélkül? Egyszerűbb, mint gondolnánk

Mit szólna, ha az idei karácsony nem csak kicsit, de merőben más lenne, mint az eddigiek? A sokfogásos vacsorát más főzné, fáradságnak, stressznek nyoma sem volna, fenyőfa után is más loholna?

Termálfürdős programok: filmcsillagok napja, családi csobbanások, éjszakai fürdőpartik

A Hagymatikumban filmzenéké a főszerep, Gyopárosfürdőn matrac-rallytól a mézeskalács díszítésig minden jóval várják a családokat. A kicsikre Gyulán és Zalakaroson számítanak, az Aquaworld és a Kecskeméti Fürdő pedig a nagyobbak számára készül bulival.

Ezekben a medencékben télen is szabad ég alatt úszhatunk

Egyre többen vállalkoznak a szabadtéri úszásra a hideg évszakban is, hiszen a víz és a friss levegő együttes hatása csodákra képes. Ha még nem tették, idén mindenképpen próbálják ki a télen is üzemelő szabadtéri úszómedencék egyikét.