Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ladics Ház

Gyula
További információ
A földszintes, barokk stílusú polgárház a 19. század elején épült jegyzői lakás, melybe  dr. Ladics György jogász költözött be a feleségével, majd utódai a múzeummá alakításig itt éltek. A házban különleges használati tárgyak, a kor hangulatát megidéző bútorok, családi hagyatékok tekinthetőek meg. Tegyen időutazást és látogasson el a múzeumba!

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1 óránál kevesebb

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


A Ladics ház Gyula egyik belvárosi csendes utcájában található. A Ladics család Gyula egyik legnagyobb tekintélynek örvendő családja volt, dr. Ladics György lett a város első tiszti főügyésze, valamint ő a Gyulavárosi Takarékpénztár alapítója.

A család öt generáción át használt és megőrzött berendezési- és használati tárgyai képezik a múzeum gazdag gyűjteményét, mely egyedülálló hazánkban, sehol máshol nem láthatunk ilyen részletesen és életszerűen berendezett emlékházat. Biedermeier bútorok, korabeli ruhák, könyvek, meisseni porcelánkészletek és egyéb berendezések gazdagítják a múzeum anyagát, ezáltal megismerhetővé válik a dualizmuskori, illetve a két világháború közötti Magyarország polgári élete, kultúrája.

A múzeum meglátogatása remek program a múlt iránt érdeklődőknek, akik megcsodálhatják ezt a kisvárosi múltat idéző lakóházat. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Gyula látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...