Quantcast

Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Leskowsky Hangszergyűjtemény

Kecskemét
További információ
A Leskowsky Hangszergyűjtemény múzeumában olyan hangszereket próbálhatnak ki a látogatók, amelyekről talán még nem is hallottak. A szórakoztató előadásoknak és interaktív foglalkozásoknak köszönhetően gyerekeknek és felnőtteknek is remek időtöltés.

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 1000 - 1500

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye több mint kétezer darabból álló hangszereket mutat be, megtalálható köztük a klasszikus, népi- és kísérleti hangszerek is. Öt kontinens húros, ütős és fúvós zenei eszközei szólaltatók meg, valamint itt van az ország egyetlen működő zsiráfzongorája is, kipróbálható a kecskeduda, a cintányér, a citera és még számtalan érdekesség. 
Szórakoztató és érdekes előadásokkal várják a gyerekeket, akik zenei, földrajzi, kultúrtörténeti, fizikai ismereteikkel gazdagodhatnak. A felnőtt csoportok élő zenés hangszerbemutatón vehetnek részt, ahol megismerhetik a hazai népi hangszerek világát, valamint távoli kultúrák különleges hangszereit. A látogatók a hangszerek kipróbálásán túl megtapasztalhatják a közös zenélés élményét is. 
A Leskowsky Hangszergyűjtemény Kecskeméten, a Rákóczi út 15. szám alatt található. A nyitvatartási időről és árakról ide kattintva tájékozódhat.