Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Matyóföld

Mezőkövesd
További információ
Matyóföld természeti látnivalókban gazdag tája mellett, a hagyományaikat hűen ápoló matyók barátságos vendéglátása várja a Mezőkövesd térségébe látogatókat.
 
Az Alföld északi részén elterülő Matyóföldről valószínűleg minden magyar hallott már. Az egyedi népművészetéről elhíresült tájegység elsősorban a népviseletéről és a hímzéséről vált ismertté, amit nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is elismertek – 2012-ben ugyanis felkerült az UNESCO Világörökségi Listájára.
Mezőkövesdet Matyóföld fővárosként tartják számon, amely napjainkban egyrészt őrzi a hagyományokat, másrészt az infrastruktúrájával megfelel a mai elvárásoknak. A név eredetére vonatkozóan több elképzelés is van. Az egyik szerint egy becézett alakról, a másik nézet szerint pedig gúnynévről van szó.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Mezőkövesd látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...Fürdőajánló
Szállásajánló

Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness****

Mezőkövesd
Fürdő a közelben: Zsóry Gyógy- és Strandfürdő
wellnesswellness
gyógygyógy
állatbarátállatbarát
Közeli látnivalók
Matyó Múzeum
A mezőkövesdi Matyó Múzeumban megismerkedhetünk a jellegzetes matyó népviselettel, szokásokkal és bepillantást nyerhetünk a parasztházakba is.
Részletek

Mezőkövesdi Hadas városrész - Matyó tájházak
Jellegzetes matyó épületeket lehet megtekinteni a Hadas városrészben.
Részletek

Mezőgazdasági Gépmúzeum
Egyedülálló gazdagságú és európai hírű a mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum több ezer darabból álló gyűjteménye.
Részletek

Szent Márton-templom
Bogács központjában áll a Szent Márton tiszteletére szentelt római katolikus templom, amely a helyben bányászott, faragott vöröses kőből épült.
Részletek

Bogácsi Tájház
Bogács egyik legrégebbi, 140 éves parasztházában alakították ki a Bogácsi Tájházat, bemutatva a földnélküli parasztemberek életkörülményeit. 
Részletek

Programajánló